Női kézi NB I: hosszabbított a DVSC-vel a magyar válogatott átlövője

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 12:48
Hornyák Dóra 2025-ig hosszabbított (Fotó: Dömötör Csaba)
A női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC a hivatalos honlapján közölte, hosszabbít a csapat kapitányával és a magyar válogatott balátlövőjével, Hornyák Dórával.

A decemberben keresztszalag-szakadásból visszatérő Hornyák a Debreceni VSC oldala szerint egy évvel hosszabbította meg az idén nyáron lejáró szerződését. 

A 39-szeres válogatott játékos Debrecenben nevelkedett és játszotta az első NB I-es mérkőzéseit, majd egy veszprémi és egy győri kitérő következett – utóbbinál Bajnokok Ligáját is nyert. Ezt követően megjárta a Ferencvárost és a Vácot is, mígnem 2020-ban visszatért a nevelőegyesületéhez, amelynek azóta is a kulcsjátékosa. 

A 2021–2022-es idény kezdete óta ő a DVSC csapatkapitánya. Az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában is szerepelt az együttessel, s bár főként védekezésben kap szerepet, mindkét sorozatban betalált már. Második debreceni időszakában eddig 52 találkozón lépett pályára.

„Nagyon örülök neki, hogy újabb egy évig itt lehetek. Súlyos sérülésből felépülve, hosszú kihagyás után tértem vissza, és ilyenkor mindig nagyon rizikós a visszatérés, de szerencsére minden rendben ment. Természetesen megpróbálok mindent megtenni a jövőben is, hogy tudjam segíteni a csapatot – mondta Dodó a hosszabbítás kapcsán” – idézte Hornyákot a klub honlapja. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik