Férfi kézilabda: „Nincsenek világklasszis szélsőink” – Vranjes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.06. 09:16
null
Vranjes megköveteli a fegyelmezett munkát (Fotó: Földi Imre)
Decemberig szeretne megtanulni magyarul, és lépésről lépésre alakítaná át csapata játékát Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém edzője. A szakember a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a férfi kézilabda-válogatottnál megvannak a kellő alapok, de a fiatalokat képezni kell, mert rutintalanok.

 

„Nagyon kellemes meglepetés volt, ahogy a nyáron a csapat tárt karokkal fogadott. Azt gondoltam, kicsit küzdenem kell majd” – nyilatkozta Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának edzője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Elmondta, hogy ő fegyelmezett munkát megkövetelő edző, aki tisztában van azzal, hogy saját és játékosai vállán is nagy a felelősség. Ez mutatkozott meg Aron Pálmarsson esetében is, aki nem jelent meg az első edzésen júliusban, csupán rövid üzenetben jelezte: inkább hazautazik Izlandra. Vranjes ezt követően kijelentette, a történtek miatt nem számít a játékosra a következő idényben.

„Pálmarsson százszázalékosan segíthetett volna nekünk, de azt gondolom, egy sztár ennyit nem ér meg. A csapaton belüli harmónia nagyon fontos, pozitív volt, ahogy a csapat reagált a döntésemre” – mondta.

Szerinte a Veszprém jó játékot mutatott tavaly, ezért úgy érezte, veszélyes túl gyorsan változtatni a játékstíluson. „Meg kell ismernem a csapatot, és a játékosoknak is engem” – vélte, hozzátéve, lépésről lépésre persze majd a saját elképzelése szerint próbál alakítani a játékon.

Decemberig szeretne megtanulni jól beszélni magyarul, ez a válogatottnál is hasznára válna.

„Jó és alapos információgyűjtést folytattam a válogatottal kapcsolatban, az a véleményem, hogy olyan játékosoknak kell bekerülniük, akiknek van európai tapasztalatuk. És nincs sok ilyen. Persze a kellő alapok meglesznek Veszprémből, Szegedről és Tatabányáról, akad néhány légiós is, ebből szeretnék egyfajta keveréket kialakítani” – nyilatkozta.

„Vannak fiatalok, akik nem tudják, hogy nemzetközi szinten mennyire gyors és kemény a játék, nem ismerik azt a fajta nyomást. Olyan struktúrát szeretnék kialakítani, amelyben a fiatalokat is képezzük. A szerződésem három évig szól, ezalatt nem csupán nyerni szeretnék, de fejleszteni is. Szeretném megmutatni az utat a fiataloknak, mert akadnak gondok. Például nincsenek világklasszis szélsőink, pedig ez a legegyszerűbb. Gyorsan kell futni, és jónak kell lenni a poszton. Sokkal célorientáltabban kell dolgoznunk, és ezt a magyar kézilabdában dolgozók edzőkkel együtt szükséges elvégezniük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik