Férfi kézi: Ortega keze látszik még a csapatjátékon – Vranjes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.19. 12:49
null
Ljubomir Vranjes jól ismeri Carlos Ortegát, a kép a 2000-es olimpia elődöntőjén készült (Fotó: AFP)
A Telekom Veszprém várhatóan csak a következő év elejétől játszik olyan stílusban, amilyet nyáron érkező edzője, Ljubomir Vranjes elvár tőle. Erről a svéd tréner beszélt a Figyelő című lapnak adott interjúban.

„Rengeteg taktikai változtatást hoztunk már. Talán nem látszik kívülről, de sok apró módosítás történt védekezésben és támadásban is – magyarázta a hetilapnak Ljubomir Vranjes. – De néhány hét vagy akár hónap alatt azt a játékot megváltoztatni, amit az elmúlt négy évben képviselt a csapat, lehetetlenség. Időre és türelemre van szükség. Ha túl gyorsan változtatunk, rossz irányba fogunk menni. Edzünk mindennap, és dolgozunk ezen. Bresztben például sok változtatásunk látszódott, a Flensburg ellen kevesebb, de februárra, márciusra látványosabb lehet az összehasonlítás.”

„Flensburgban nem volt egyszerű, hiszen játékosból nemcsak edző lettem, hanem sportigazgató is. Az első hat-hét hónap ott nagyon kemény volt. De olyan csapathoz kerülni sem egyszerű, mint a Veszprém, hiszen itt évek óta megvannak a szerepek az öltözőben – mondta klubváltásáról a tréner. – A spanyol edzőknek nagy hatása volt a csapatra, Carlos Ortega keze látszik a csapatjátékon, és Xavi Sabaténak is hasonló volt a filozófiája. Számomra tehát új szeleket hozott a Veszprém, de a játékosok véleménye alapján úgy vélem, hogy én is lendületet adhatok. Szerintem ez egy olyan helyzet, amelyben mindkét fél nyerhet.”

Vranjes kiemelte, hogy célja minden egyes meccset megnyerni a csapattal, és beszélt az Aron Pálmarsson-ügyről is, szerinte nem csak veszteség érte azzal a klubot, hogy az izlandi irányító-átlövő nem játszik többet a klub kötelékében. „Pálmarsson tényleg a világ egyik legjobbja, és számoltam vele. De az alapján, ahogy a csapat reagált a döntésre és ahogy teljesít azóta, a csapategység igazán erős. Én ugyanúgy hiszek a csapatban Pálmarsson nélkül is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik