Női kézilabda: Böde-Bíró és Debreczeni-Klivinyi is készen áll az olimpiai selejtezőre

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 17:49
Folyik a munka Debrecenben a válogatottnál (Fotó: Dömötör Csaba)
Ráfordult a célegyenesre a magyar női kézilabda-válogatott. A debreceni Főnix Arénában csütörtökön rajtoló olimpiai selejtezős tornára készülő nemzeti együttes hétfőn délután már a helyszínen edzett, méghozzá meglehetősen jó hangulatban és koncentráltan.

 

A Mosonmagyaróvár négy hete orrtörésből lábadozó balkezese, Albek Anna is már társaival gyakorolt. A jobbátlövő állapotával kapcsolatban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, kedden vesz részt egy utolsó vizsgálaton, panaszmentes, de a hétfői foglalkozáson még óvatosan, a fizikai kontaktust kerülve vett részt. A napokban egyaránt bordasérüléssel bajlódó Böde-Bíró Blanka és Debreczeni-Klivinyi Kinga is jobban van már, készen áll a Kamerun elleni első találkozóra.

„Jó a hangulat, nagyon izgatottak vagyunk. Szeretnénk kijutni az olimpiára és úgy indulunk neki a selejtezőnek, hogy ki is jutunk és megcsináljuk a héten – mondta határozottan a hétfői késő délutáni edzés előtt Pásztor Noémi, a női válogatott mosonmagyaróvári beállója. – A papírforma alapján az utolsó, vasárnapi, Japán elleni meccsen múlhat minden, de lépésről lépésre kell haladnunk, nem szabad csak arra a mérkőzésre koncentrálni. A szívünket és a lelkünket bele kell tennünk és akkor semmilyen buktató nem jöhet.”

A 25 éves játékos Faluvégi Dorottyával, Márton Grétával, Klujber Katrinnal, Füzi-Tóvizi Petrával és Kácsor Grétával egyetemben tagja volt annak a juniorválogatottnak, amely 2018 nyarán Golovin és jelenlegi segítője, a játékosként három olimpián (2000, 2004 és 2008) szereplő Pigniczki Krisztina irányításával a Főnixben a csúcsra ért az U20-as világbajnokságon.

„Ez most is eszünkbe jutott, ugyanabban a hotelben lakunk most is, nagyon sok emlék előjött – folytatta Pásztor, akit a debreceni korosztályos torna legjobb beállójának is megválasztottak. – Beszélgetünk erről is a csajokkal egyre többször. Nagyon sokat ad hozzá most is a teljesítményünkhöz a hazai pálya, főleg itt, Debrecenben mindig nagyon jó hangulatot teremtenek a szurkolók. A válogatottnak is van egy külön kis szurkolótábora, amely mindig követ minket. Reméljük, ezúttal is megtöltik a csarnokot a drukkerek.”

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Böde-Bíró Blanka, Janurik Kinga (mindkettő FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC). 
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim – Németország), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC)
Jobbátlövők: Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (FTC), Papp Nikoletta (Gloria Buzau – Románia)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Godd SE), Kácsor Gréta (DVSC), Kuczora Csenge (Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győr)

OLIMPIAI SELEJTEZŐ, NŐK
1. TORNA (Debrecen, Főnix Aréna) 
Április 11., csütörtök 
15.30: MAGYARORSZÁG–Kamerun
18.00: Svédország–Japán 
Április 12., péntek
18.00: Svédország–MAGYARORSZÁG
20.30: Japán–Kamerun
Április 14., vasárnap
16.45: Kamerun–Svédország
19.15: MAGYARORSZÁG–Japán
A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

2. torna (Torrevieja, Spanyolország): Hollandia, Csehország, Argentína, Spanyolország.
3. torna (Neu-Ulm, Németország): Németország, Montenegró, Szlovénia, Paraguay. 
A csoportok első két helyezettje kijut a nyári, párizsi ötkarikás játékokra.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik