Majd jövő héten kell elkapni az északi riválist – nagy különbségű vereség Norvégiában

Vágólapra másolva!
2024.04.04. 19:11
Pásztor Noémi és társai nem tudták szorossá tenni a norvégiai mérkőzést (Fotó: Imago)
A jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőtornára készülő magyar női kézilabda-válogatott 33–18-ra kikapott Norvégiában Eurokupa-mérkőzésen.

 

NŐI KÉZILABDA EUROKUPA
5. FORDULÓ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 33–18 (16–11)
Ulset, 2220 néző. V: Vranes, Wenninger (osztrákok)
NORVÉGIA: SILJE SOLBERG – M. Jacobsen 4 (1), V. KRISTIANSEN 5 (1), S. Oftedal 1, Brattset Dale 1, Breistöl 3, Sanna Solberg 1. Csere: DAVIDSEN (kapus), Ingstad 3, Bakkerud 2, REISTAD 4, Skogrand 2, HERREM 4, Hovden 2 (1), Th. Deila, Aardahl 1. Szövetségi kapitány: Thórir Hergeirsson
MAGYARORSZÁG: Janurik – GYŐRI-LUKÁCS 6, Kuczora 2 (1), Papp N., Bordás, Vámos P., Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Szemerey (kapus), Klujber 2 (1), Füzi-Tóvizi, Simon P. 1, Pásztor N., Juhász Gréta, Debreczeni-Klivinyi 2, MÁRTON G. 3, Faluvégi D. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 6. p.: 5–1. 9. p.: 8–3. 14. p.: 9–6. 18. p.: 12–7. 21. p.: 14–8. 28. p.: 14–11. 35. p.: 19–11. 39. p.: 21–13. 43. p.: 23–14. 52. p.: 29–15. Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Thórir Hergeirsson: – Nagyon elégedett vagyok, mert amit elterveztünk, azt végrehajtottuk. Különösen a kapusteljesítményünk volt kiváló.
Golovin Vlagyimir: – Sok bosszantó hibát követtünk el a meccsen, és mindkét félidőt nagyon gyengén kezdtük. Technikai hibából nagyon sokat, tizenegyet követtünk el, megállító faultunk viszont csak kilenc volt, ami nagyon kevés. Még így is szorosabb meccset játszhattunk volna, ha a tiszta helyzeteket belőjük, de most ez sem sikerült. Azon leszünk, hogy ezeket a hibákat szombaton az osztrákok elleni meccsen kijavítsuk, és így vághassunk neki a jövő heti olimpiai selejtezőnek.

Az állás: 1. Norvégia 10 pont (197–122), 2. Magyarország 6 (156–156), 3. Svájc 4 (144–170), 4. Ausztria 0 (129–178)

ÖSSZEFOGLALÓ

Lehet, hogy furcsán hangzik, de a jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőre hangoló magyar női kézilabda-válogatott keresve sem találhatott volna jobb edzőpartnert Norvégiánál. A Golovin Vlagyimir vezette csapat az Európa-kupa utolsó előtti fordulójában a világ egyik legjobbjánál vizitált, és a szövetségi kapitány már előzetesen leszögezte, mivel a norvégok is a skandináv stílust képviselik, és fizikailag hasonló felépítésűek, mint a leendő kvalifikációs rivális svédek, tökéletes felkészülés lesz a csütörtök esti meccs.

Ahogyan az várható volt, a kisebb bordasérüléssel bajlódó ferencvárosi kapus, Böde-Bíró Blanka elővigyázatosságból nem utazott el északra, míg a 16 fős meccskeretből a váci hálóőr, Bukovszky Anna és a debreceni balátlövő, Kácsor Gréta maradt ki. A hazaiak öt győri légióst, Kari Brattset Dalét, Emilie Hovdent, Veronica Kristiansent, Stine Oftedalt és Silje Solberget is benevezték.

A mieink terve az volt, hogy a visszarendeződésre figyelve csökkentsék a technikai hibák és az eladott labdák számát, mivel a svédek és a japánok is azonnal büntetni fogják a hibákat jövő héten Debrecenben. Ehhez képest gyors hazai gólokkal és három vendéghibával indult a csata, így öt és fél perc után 5–1-es norvég vezetésnél máris időt kért Golovin, hogy rendezze a sorokat. Az első félidő második részétől a skandinávok is cserékkel frissítettek, ettől egy időre megakadt a gépezetük, ám az elején megszerzett négy-öt gólos vezetésük állandósult (16–11).

A nagy kedvvel és koncentráltan kézilabdázó hazaiak a második játékrész elején is masszívan és zártan védekeztek, amivel meggyűlt Vámos Petráék baja, a hibákat pedig azonnal gyors gólokkal büntette meg a rivális, így a hátrány tovább nőtt – az utolsó húsz percnek mínusz héttel és egy időkéréssel vágott neki a támadásban teljesen megakadó és elbizonytalanodó magyar garnitúra, amely nem tudta elkerülni a kiütéses vereséget. Amibe kapaszkodni lehet, hogy a hibák kijavítására még van egy hét, na meg abba, hogy az igazi bravúrra majd jövő pénteken lesz szükség egy másik északi rivális ellen.

A Golovin-csapat szombaton az Európa-bajnoki társrendező Ausztria ellen zárja Győrben a sorozatot, amelyet Norvégia ezzel a győzelemmel az utolsó mérkőzésétől függetlenül megnyert. 33–18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik