Győri-Lukács Viktória: Nagyon remélem, hogy mi is átélhetjük azt, amit a férfiválogatott

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 08:21
null
Lehetnek-e a szélsők a nyerő emberei a magyar női kézilabda-válogatottnak a csütörtökön kezdődő olimpiai selejtezőn? Többek között ezt a kérdést is felvetettük az osztrákok ellen remeklő Győri-Lukács Viktóriának és Márton Grétának.

„Úgy érzem a csapaton, hogy mindenki nagyon számít a másikra, legyen az szélső, beálló, vagy a belső posztokon játszó játékos. Akire adott esetben kijön a labda, annak fel kell vállalni a lehetőséget, a lövést, mert minden egyes momentum számítani fog. Hogy ha pont a szélsőknek lesz jó helyzetük, akkor mindent bele fogunk adni, és úgy, ahogy most az osztrákok ellen, el fogjuk vállalni a helyzeteinket. És bízunk a legjobbakban” – válaszolta Márton Gréta arra a kérdésre, hogy lehetnek-e a szélsők a magyar női kézilabda-válogatott nyerő emberei a csütörtökön kezdődő olimpiai selejtezőn. 

Ez nyilván annak kapcsán került szóba, hogy a férfiválogatottunk éppen egy szélső, Imre Bence kiemelkedő játékának is köszönhetően váltotta meg a repülőjegyét Párizsba. Győri-Lukács Viktória elmondta, nagyon büszke arra, amit a fiúk elértek, és nagyon reméli, hogy Debrecenben ők is átélhetik azt, amit Lékai Mátéék Tatabányán. 

Videónkban arról is beszél a két szélső, mi az, amit még javítani kell a csapat játékán a következő napokban, illetve miket tudtak gyakorolni az osztrákok ellen, és szóba kerül a kapusok jó teljesítményének fontossága is. 

NŐI KÉZILABDA EUROKUPA, 6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 36–30 (17–13)
Győr, 1752 néző. Vezette: Bocaková, Jánosiková (szlovákok)
MAGYARORSZÁG: SZEMEREY – GYŐRI-LUKÁCS 8, KLUJBER 9 (4), Vámos 1, Füzi-Tóvizi 1, Kuczora 5, MÁRTON 4. Csere: Janurik (kapus), Papp N. 2, Pásztor, Kácsor N. 1, Simon P. 2, Szöllősi-Schatzl 1, Faluvégi 2. Szövetség kapitány: Golovin Vlagyimir
AUSZTRIA: L. Ivancok – WESS 4, Kovács P. 1, Hanfland 2, K. Pandza 2 (1), Frey 1, NEIDHART 5. Csere: Blazek (kapus), Dramac 3, I. Ivancok 5 (3), A. Pandza 1, Leitner 1, Reichert, SCHLEGEL 4, Sabatnig 1. Szövetségi kapitány: Monique Tijsterman
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–1. 10. p.: 7–2. 15. p.: 10–4. 19. p.: 12–8. 25. p.: 14–12. 33. p.: 21–13. 42. p.: 25–20. 47. p.: 27–24. 55. p.: 30–26. 58. p.: 33–29
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: – Láttam előrelépést a norvégiai meccshez képest, sokkal aktívabbá vált a védekezésünk, megoldottuk a visszarendeződést, viszont, ha erre nem figyeltünk, azokból a helyzetekből gólokat kaptunk. De jelezték a játékosok egyből, hogy kinek mi volt a hibája, persze, ezt nem utólag kell mutatni. A ziccereknél adódtak koncentrációbeli kihagyások.
Monique Tijsterman: – Egyik félidőt sem kezdtük jól. A küzdőszellemünk viszont jó volt, működtek a gyors indításaink és a védekezésünk is végre valamivel agresszívabb lett. Fejlődnünk kell az év végi Európa-bajnokságig hátralévő hónapokban.

A másik mérkőzésen: Svájc–Norvégia 22–42 (7–21)
Az Eurokupa végeredménye
1. Norvégia 12 pont
2. Magyarország 8 pont
3. Svájc 4 pont
4. Ausztria 0 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik