Férfi kézilabda El: egy félidő elég volt a Nantes-nak, búcsúzott a Vojvodina

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 22:34
A Nantes csoportelsőként lépett tovább (Fotó: hbcnantes.com, archív)
A férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének 6. fordulóját rendezték meg kedden. Rosta Miklós három gólt szerzett a Sporting ellen, de csapata, a Dinamo Bucuresti így is alulmaradt. A Flensburg alaposan megszórta ellenfelét, győzött a Löwen, a Skjern, a Sävehof, a Nantes és a Füchse Berlin is, a Kadetten pedig óriási izgalmak után harcolta ki a továbbjutást.

 

Az 1. csoportban a Löwen a vártnál szorosabb meccset játszott a csoport utolsó helyén álló Zabrze ellen, de jobb hajrájának köszönhetően végül megnyerte a találkozót. A hazaiaknál Niclas Kirkelökke nagyon az elemében volt, hiszen kilenc lövésből kilenc góllal járult hozzá a győzelemhez. A csoport másik meccsén a végső győzelemre is esélyesnek tartott Nantes kissé álmosan kezdett a Hannover ellen, és a félidőben meglepetésre még kétgólos hátrányban volt. A szünet után azonban nagyon elkapta a fonalat a francia együttes, amely végül már-már fölényes magabiztossággal tartotta otthonában a két pontot. A csoportot így a Nantes nyerte, második helyen a Löwen, harmadikon a Hannover végzett. 

A 2. csoportban a Skjern idegenben győzte le a Gorenjét, köszönhetően elsősorban Noah Gaudinnak, aki tíz gólt is szerzett a meccsen. A dánok győzelme duplán fizetett, hiszen a csoport másik találkozóján a Sävehof megverte a forduló előtt még a csoport első helyén álló Nexét – ez pedig azt jelentette, hogy Skjern végzett a négyes első helyén.

A 3. csoportban a Silkeborg az első félidőben még jól tartotta magát a Flensburg ellen, de a fordulás után megiramodott a német csapat – amelynek különösebb tétje már nem volt a találkozónak –, és alaposan megszórta ellenfelét. A vendégek 45 (!) dobot gólig jutottak, és 45–26-ra megnyerték a találkozót a második félidőre teljesen szétesett és kedvüket is vesztett dánok ellen. A csoport másik találkozója már sokkal izgalmasabban alakult, ami nem is csoda, tekintve, hogy a harmadik hely volt a tét a Vojvodina és a Kadetten összecsapásán, ahol szerbek egy 7–0-s rohanással indítottak, a svájciak azonban később folyamatosan felzárkóztak ellenfelükre. A végjáték drámai csatába torkollott, s végül a Vojvodina ugyan megnyerte a meccset, de csak három góllal (néggyel kellett volna), ami nem volt elég a csoport harmadik helyéhez – a Kadetten készülhet a folytatásra, a szerbek kiestek.

A 4. csoportban Rosta Miklós három góllal segítette csapatát, a Dinamo Bucuresti-et a Sporting ellen, de ez sem volt elég a pontszerzéshez. A portugálok háromgólos győzelmet arattak és a csoport élén végeztek, a Dinamo a harmadik helyen zárt. A második helyen továbblépett a Füchse Berlin is, amely az utolsó meccsen 35–31-re verte meg a  CSM Constantát.

KÉZILABDA
FÉRFI EURÓPA-LIGA, KÖZÉPDÖNTŐ
1. CSOPORT
Rhein-Neckar Löwen (német)–Zabrze (lengyel) 27–23
Nantes (francia)–Hannover-Burgdorf (német) 33–26
2. CSOPORT
Gorenje Velenje (szlovén)–Skjern (dán) 24–29
Sävehof (svéd)–Nexe (horvát) 34–28
3. CSOPORT
Bjerringbro-Silkeborg (dán)–Flensburg (német) 26–45
Vojvodina (szerb)–Kadetten Schaffhausen (svájci) 24–21
4. CSOPORT
Dinamo Bucuresti (román)–Sporting (portugál) 27–31
Füchse Berlin (német)–CSM Constanta (román) 35–31

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik