Férfi kézi Eb: a gyenge szereplés miatt menesztették a horvát kapitányt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.07. 13:39
Menesztette Goran Peskovacot a Horvát Kézilabda-szövetség (Fotó: hrs.hr)
A Horvát Kézilabda-szövetség (HRS) kedden menesztette posztjáról a férfi kézilabda-válogatottat irányító Goran Peskovacot, miután Domagoj Duvnjakék csak a csalódást keltő 11. helyen zárták a németországi Európa-bajnokságot.

A horvátok két győzelemmel és egy döntetlennel a B-csoport első helyén végeztek, de a középdöntőt nagyon elrontották, csak az utolsó, tét nélküli meccsen tudták legyőzni a németeket, az osztrákokkal pedig döntetlent játszottak, a két pontszerzés között a franciáktól, a mieinktől és Izlandtól is vereséget szenvedtek, s a csalódást keltő, 11. helyen fejezték be a kontinensviadalt.

A Horvát Kézilabda-szövetség honlapján közölte, hogy a február 6-án, telefonon megtartott ülésen a vezetőség úgy döntött, hogy a gyenge Eb-szereplés miatt meneszti a tavaly kinevezett szövetségi kapitányt, Goran Peskovacot, aki játékosként aranyérmet nyert a csapattal az 1996-os atlantai olimpián, ám az ő irányításával a második legrosszabb Eb-eredményt érték el – 2002-ben 16. helyen zártak, a harmadik legrosszabb eredményük a 2022-es nyolcadik hely.

A HRS még nem közölte, ki látja el a kapitányi teendőket Peskovac távozása után, de a következő napokban dönt az utódról.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország
2. Dánia
3. Svédország
4. Németország
5. MAGYARORSZÁG
6. Szlovénia
7. Portugália
8. Ausztria
9. Norvégia
10. Izland
11. Horvátország
12. Hollandia
13. Spanyolország
14. Montenegró
15. Csehország
16. Lengyelország
17. Észak-Macedónia
18. Grúzia
19. Szerbia
20. Feröer
21. Svájc
22. Románia
23. Görögország
24. Bosznia-Hercegovina

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik