Női kézi: Szemerey Zsófi Vámos Petra csapattársa lesz Metzben

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.28. 13:52
Szemerey Zsófi légiósnak áll és Vámos Petra csapattársa lesz Metzben (Fotó: Nagy Gábor)
Vámos Petra csapattársa lesz a Bajnokok Ligája-induló francia Metznél a Motherson Mosonmagyaróvártól nyáron távozó magyar válogatott kézilabdakapus, Szemerey Zsófi – jelentette be új klubja.

A 29 éves Szemerey Zsófi Győrben mutatkozott be a felnőttek között, a kisalföldiektől 2013-ban távozott a Veszprémi Barabáshoz, ahonnan egy évvel később került Mosonmagyaróvárra, melyet első ízben három éven keresztül, 2017-ig erősített, majd egy egyéves siófoki kitérővel igazolt a Ferencvároshoz. A fővárosi zöld-fehéreknél eltöltött két éve után Szemerey visszatért Mosonmagyaróvárra, melyet azóta erősít, s jó teljesítményét jelzi, hogy a Lajta-partiaktól válogatták be első világeseményére, a 2021-es vb-re.

Szemerey Zsófi távozásáról már a hét közepén beszámolt a Mosonmagyaróvár, ám a 29 éves kapus csak most jelentette be, hogy a francia élvonalban jelenleg élen álló, a Bajnokok Ligájában a B-csoportot vezető Metz játékosa lesz, ahol a Győrbe igazoló Hatadou Sakót lesz hivatott pótolni, de lesz magyar csapattársa is, hiszen Emmanuel Mayonnade-ékat erősíti a következő idénytől a Debrecenből érkező Vámos Petra is.

„Nagyon boldog és izgatott vagyok a következő idények miatt. Nagy megtiszteltetés, hogy lehetőségem van egy ilyen szintű klubnál játszani és a tárgyalások kezdete óta érzem a bizalmat. Régóta gondolkodtam rajta, hogy egy másik országba igazoljak, de amikor megkeresett Manu (Emmanuel Mayonnade, edző), úgy éreztem, meg kell tennem. Szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot és az új kihívásokkal tovább fejlődni, illetve minden trófeát megnyerni a csapattal. Ígérem, mindent megteszek minden meccsen és már alig várom, hogy a Metz Arenában játszhassak” – mondta Szemerey Zsófi új klubja honlapjának.

Szemerey a Sport Tv Harmadik félidő műsorában arról beszélt, több ajánlata is volt – például Debrecenből –, melyek közül válogathatott. Elmondta azt is, a világbajnokság után vált biztossá, hogy a Metzhez igazol.

A Metz közlése szerint Szemerey Zsófi 2026-ig szóló szerződést írt alá, de a klubnak opciója van ezt újabb egy évvel meghosszabbítani.

„Azt hiszem, szinte mindent tudok Zsófiról és a pályafutásáról. Fiatalabb korában Győrben volt, majd Veszprémben, Mosonmagyaróváron és Siófokon játszott, ahol többször láthattuk a benne rejlő lehetőségeket. Azt hiszem, nem olyan volt a karrierje, mint amire számított, mert sok sérülés hátráltatta, elsősorban a térdével volt probléma. Zsófi egyáltalán nem olyan kapus, mint a többi, aki mostanában nálunk szerepelt. Számunkra fontos volt, hogy olyan profilú játékost találjunk, mint Ivana Kapitanovic és ők remekül kiegészítik majd egymást Camille Depuiset-szel. Nagyon jól olvassa a játékot. Most az a kérdés, hogy fizikailag képes lesz-e elviselni a terhelésünket” – fogalmazott Emmanuel Mayonnade Szemereyről.


Mint megírtuk, Szemereyt a brazil válogatott Caroline Martins pótolja majd Mosonmagyaróváron.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik