Női kézi: Történelmet szeretnénk írni az Európa-ligában – Pásztor Noémi

Vágólapra másolva!
2023.12.14. 10:10
null
Pásztor Noémi és a Mosonmagyaróvár történelmet írna az El-ben, azaz továbbjutna a csoportból (Fotó: Nagy Gábor)
Alig egy évtizede alakult a Mosonmagyaróvári KC, de már harmadik idényét tölti az Európa-ligában – írja az EHF hivatalos oldala, amely interjút közölt a csapat magyar válogatott beállójával, Pásztor Noémivel.

Az EHF hivatalos oldala Pásztor Noémi eddigi karrierjének ismertetésével kezdte a cikket, majd rátért az interjúja.

„A vezetőségünk biztosítja a stabilitást, ez pedig segít a céljaink elérésében. A mag együtt maradt az idényt megelőzően, ismerjük egymást, a hangulat pedig kiváló az öltözőben” – kezdte magyar válogatott beállunk, majd kitért a mosonmagyaróváriak céljaira.

„A játékosok és a vezetőség is bronzérmet szeretne látni az idény végén a Fradi és a Győr mögött végezve, persze korlátozni nem akarjuk magunkat. A kupában keményen fogunk dolgozni a négyes döntőért, az Európa-ligában pedig történelmet szeretnénk írni azzal, hogy továbbjutunk a csoportkörből. Ezeket mondani természetesen könnyebb, mint végrehajtani, de tele vagyunk önbizalommal, hiszünk egymásban!”

Pásztor a csapat titkát is elárulta: „Megvalósítottuk a skandináv kézilabdázás bizonyos aspektusait, így sokszor szerzünk gólt kontratámadásokból és gyorsindításokból. Minden játékos tudja, mit kell tennie. A statisztikák senkit nem érdekelnek, amikor valaki egy jobb lehetőséget lát, lepasszolja a labdát. A kézilabda csapatsport, mi pedig nagyszerű csapat vagyunk!”

A NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
Nyköbing (dán), VÁC, Storhamar (norvég), Podravka Vegeta (horvát)
B-CSOPORT: Thüringer HC (német), Dunarea Braila (román), Lokomotiva Zagreb (horvát), Chambray (francia)
C-CSOPORT:
CS Gloria Bistrita (román), Nantes (francia), MKS Lublin (lengyel), Bensheim/Auerbach (német)
D-CSOPORT: MOSONMAGYARÓVÁR, Málaga (spanyol), CSM Targu Jiu (román), Sola HK (norvég)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik