Női kézi: idény közben váltott, Szikoráékhoz igazolt Háfra Noémi

Vágólapra másolva!
2023.12.12. 12:39
null
Háfrának Podgoricában nem vált be a számítása, távozik (Fotó: gyorietokc.hu)
A Győri Audi ETO KC a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Háfra Noémi távozik a montenegrói Buducsnoszttól és a Bietigheimnél folytatja a pályafutását – szintén kölcsönben, mégpedig a német bajnok és a zöld-fehérek közötti megállapodás értelmében másfél évig.

„Nagyon motivált vagyok, és alig várom, hogy új csapatomban pályára léphessek. Remélem, minél több sikert ünnepelhetünk majd a klubbal”– mondta a bejelentés kapcsán a balátlövő, akire a Bajnokok Ligájában legkorábban csak az egyenes kieséses szakaszban számíthat majd a német egyesület.

„Noha csak 25 éves, Noémi már komoly tapasztalattal rendelkezik és értékes erősítést jelent a ránk váró feladatok előtt. Boldog vagyok, hogy csatlakozott hozzánk”– jelentette ki Jakob Vestergaard vezetőedző. Első meccsét december 27-én, a Dortmund ellen vívhatja majd a német bajnokságban veretlenül listavezető Bietigheim színeiben a magyar játékos, aki a győriek honlapjának közlése szerint a több játéklehetőség reményében váltott klubot.

A junior-világbajnok Háfra 2014-ben a Ferencvárosban mutatkozott be a felnőttek között, 2021-ben szerződött Győrbe, majd a 2022–2023-as idényre Odensébe adták kölcsön, ahol 2022 októberében egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett. Kilenc hónapos rehabilitációt követően tért vissza, s a jelenlegi idényből eltelt időszakot a montenegrói Buducsnoszt Podgoricánál töltötte kölcsönben.

A Bietigheimnek Faluvégi Dorottya és Szikora Melinda személyében már eddig is volt két magyar légiósa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik