Női kézi: a CSM Bucuresti dán válogatott szélsővel erősített

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.11.14. 15:14
null
Emma Friis (balra) jövő nyáron Bukarestbe igazol (Fotó: AFP, archív)
A román CSM Bucuresti női kézilabdacsapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a jövő nyártól csatlakozik hozzájuk a dán válogatott 24 éves balszélsője, Emma Friis.

A dán Tv2 információja szerint Friisnek 2025-ig szól a szerződése jelenlegi klubjával, az Ikasttal, a megállapodás egy záradéka azonban lehetővé teszi számára a jövő nyári átigazolást.

Friis 2016 óta az Ikast játékosa, a dán válogatottban 2018 szeptemberében debütált. Eddig összesen 42-szer játszott a válogatottban, a 2021-es vb-n bronzérmet, a 2022-es Eb-n ezüstérmet nyert a dánokkal. A kiváló szélső a Bajnokok Ligája most zajló idényében 6 meccsen 33 gólt lőtt, így 76.6 százalékos teljesítményével a verseny legjobb 20 gólszerzője között harmadik helyen áll hatékonyság tekintetében.

„Alig várom, hogy a következő idényben csatlakozhassak a CSM-hez. Ez egy nagy ambíciókkal rendelkező klub, amely magas szinten játszik a hazai bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, ezért nagyon motivált vagyok, hogy részese lehessek ennek a projektnek” – nyilatkozta a játékos, aki ugyanakkor hálával tekint az Ikastban eltöltött évekre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik