Női kézi: újabb játékost igazolt Háfra posztjára a Buducsnoszt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 10:09
null
Jaukovics is hazatér a Buducsnoszthoz (Fotó: zrkb.me)
Újabb átlövővel erősítette meg keretét a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapata, amely az FTC-vel néhány hónap után szerződést bontó Jelena Deszpotovics után a jelenleg a francia Brestet erősítő Djurdjina Jaukovicsot is hazacsábította – számolt be róla honlapján a klub.

A podgoricaiakhoz nyáron érkezett kölcsönbe a Győrtől balátlövő posztra Háfra Noémi, aki november elején az FTC-től kapott posztriválist, miután a nyáron a Rába-partiaktól a fővárosi zöld-fehérekhez kerülő Jelena Deszpotovics szerződést bontott a népligetiekkel, s hazatért a Buducsnoszthoz.

A montenegrói csapat azóta egy fővel csökkent, hiszen a klubikon Milena Rajcsevics beperelte a csapatot, mert állítása szerint terhessége alatt nem kapta meg fizetése egy részét, ezért őt az idény végéig kölcsönadták a Rudarnak.

A Buducsnoszt most újabb játékost csábított haza, hiszen az októberben bal térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedő balátlövő, Djurdjuna Jaukovics visszatér a csapathoz, melyet 2015 és 2020 között már erősített, azóta viszont a francia Brest játékosa volt.

A klub honlapja azt írta, a montenegrói balátlövő súlyos sérüléséből lábadozik, de lesz elég ideje felkészülni a következő idényre. Kitértek arra is, hogy az őszi erősítések mellett a következő évadban is több montenegrói válogatott lesz a csapatban, mint Ivona Pavicsevics, Ivana Godec, Anasztaszija Marszenics és Nadja Kadovics, de a Rudar több fiataljával is zajlanak a tárgyalások, az új klubvezetőség pedig a montenegrói játékosokra építve szeretné visszajuttatni a csapatot a legszűkebb európai elitbe – kérdés, ebben mennyi szerep juthat a két montenegrói balátlövő mellett a 2023–2024-es idényre kölcsönadott Háfra Noéminek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik