Női kézi El: megkapta csoportellenfeleit a Mosonmagyaróvár és a Vác

Vágólapra másolva!
2023.11.23. 11:26
null
Gyurka Jánosék megkapták El-ellenfeleiket (Fotó: Nagy Gábor)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítette a női kézilabda Európa-liga csoportkörének beosztását, melynek értelmében az első kalapból kihúzott Mosonmagyaróvár a D-csoportban spanyol, román és horvát, a második kalapból sorsolt, A-csoportos Vác dán, norvég és horvát ellenfelet kapott.

 

A Mosonmagyaróvár a spanyol Málagával, a román CSM Targu Jiuval (Zsilvásárhely) és a norvég Solával került egy négyesbe.

„Van esélyünk a továbbjutásra, több mint az előző két évben” – mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére Gyurka János, a Mosonmagyaróvár edzője, majd hozzátette, ahogy a bajnokságban, úgy az EL-ben is szeretnének egyenletes teljesítményt nyújtani.

„Nagyon vegyes kézilabdakultúrával fogunk találkozni. A Málaga rendkívül technikás kézilabdát játszik, sok elemre épül a játéka. A Solával már találkoztunk, ismerjük a norvég kézilabdát, rendkívül pontos, dinamikus és gyors játékot játszik. Ez a két csapat a miénkhez hasonló teljesítményeket tud nyújtani” – tette hozzá a tréner, aki szerint ugyan a román Targa Jiu nem tartozik bajnoksága élmezőnyébe, de majd csak az első meccs után fogják tudni felmérni az erőviszonyokat.

A Vác nagyon nehéz kvartettben szerepel, hiszen az első kalapból a dán Nyköbinget, a harmadikból a norvég Storhamart, a negyedikből pedig a horvát Podravkát kapta meg.

„Nem mondhatjuk rá, hogy egy álomsorsolás, nehéz és a klub érdekeit nézve azt kell mondjam, drága csoportnak tűnik. Nekem a sorsolás előtt annyi kívánságom volt, hogy ne kapjunk skandináv csapatot, hát sikerült kettőt is” – mondta Herbert Gábor, a váciak vezetőedzője, majd hozzátette, legalább egy győzelem és a tapasztalatszerzés a céljuk.

A sorsoláskor azonos országból érkező csapatok nem kerülhettek össze. A csoportkört 2024. január 6. és február 18. között bonyolítják le. A négyesekből az első két-két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba.

A NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
Nyköbing (dán), VÁC, Storhamar (norvég), Podravka Vegeta (horvát)
B-CSOPORT: Thüringer HC (német), Dunarea Braila (román), Lokomotiva Zagreb (horvát), Chambray (francia)
C-CSOPORT:
CS Gloria Bistrita (román), Nantes (francia), MKS Lublin (lengyel), Bensheim/Auerbach (német)
D-CSOPORT: MOSONMAGYARÓVÁR, Málaga (spanyol), CSM Targu Jiu (román), Sola HK (norvég)

A KALAPOK
1. KALAP:
Nyköbing (dán), Thüringer HC (német), MOSONMAGYARÓVÁR, CS Gloria Bistrita (román)
2. KALAP: Málaga (spanyol), Nantes (francia), VÁC, Dunarea Braila (román)
3. KALAP: Lokomotiva Zagreb (horvát), Storhamar (norvég), MKS Lublin (lengyel), CSM Targu Jiu (román)
4. KALAP: Podravka Vegeta (horvát), Chambray (francia), Bensheim/Auerbach (német), Sola HK (norvég)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik