Kézi BL: A csoportelsőség miatt minden pont számít – Corrales

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.10.26. 10:03
null
A spanyol válogatott kapus, Rodrigo Corrales bravúrjaira is szüksége lesz a Veszprémnek a Barca ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Csütörtök este 26. alkalommal találkozik egymással a Barca és a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a spanyol bajnok hibátlan a B-csoportban, a magyar pedig kezdi elkapni a fonalat, és esélye van rá, hogy története során először szerezzen ponto(ka)t Barcelonában.

Nincs két olyan csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája történetében, amely többször játszott volna egymás ellen a sorozatban, mint a Barca és a Veszprém: a magyar rekordbajnok huszonöt alkalommal csapott össze a katalán együttessel. A Barca tizenhét találkozót nyert meg, többek között a 2015-ös döntőt is.

„A nyáron sokat változott a keretünk, több új játékos is érkezett, dolgozunk a csapategységen, hogy minél jobban ismerjük és értsük egymást a pályán – mondta Rodrigo Corrales, a Telekom Veszprém spanyol válogatott kapusa a Nemzeti Sportnak. – Azt hiszem, elég jól haladunk, amit az eredmények is igazolnak, és mivel a gyors játék az erősségünk, hamar kiütközne, ha nem tudnánk együttműködni... A legutóbbi két BL-mérkőzésünkön, a Porto és a Plock ellen már egész jól ment a játék, végig koncentráltunk, és elégedettek lehettünk a teljesítményünkkel.”

Az „Építők” láthatóan igyekszik a támadásait gyorsan befejezni, az elmúlt öt BL-találkozón meccsenként a játékosok átlagosan 49-szer lőttek kapura, 68.5 százalékukból lett gól. Az első öt meccsen 168 gólt lőttek (33.6-os átlag) a bakonyiak, amelynél csak egy csapat szerzett többet, a Barca (175), amely ráadásul a második legkevesebb gólt kapta a mezőnyben (136).

„Eddig mindig jól sült el, ha a saját játékunkhoz ragaszkodtunk. Sok letámadást vezetünk és sok gólt szerzünk második lehetőségből is, ráadásul a védőfalban erőteljes és kemény játékosaink vannak, akik kellően agresszívek és sokat ütköznek. Van több lehetőségünk, a hatos fel mellett az öt plusz egyes védekezést is bármikor tudjuk alkalmazni, a kapus és a védők közötti kapcsolaton pedig folyamatosan dolgozunk” – fogalmazott Corrales.

A Veszprém ugyan hétszer már legyőzte a Barcát 1986 óta, de valamennyiszer hazai pályán vagy Kölnben, a négyes döntőben, Barcelonából még sosem sikerült pontot vagy pontokat rabolnia. Az ellenfelek egyébként sem nyerni járnak a 7500-as Palau Blaugranába, legutóbb 2021 novemberében a Kielcének sikerült 32–30-re diadalmaskodnia a legendás csarnokban, ráadásul a Barca a legutóbbi harminc BL-meccséből csak egyet veszített el, a Magdeburg elleni döntőt.

„A katalánok mindig magabiztosak és nyugodtak, különösen hazai pályán, ráadásul lendületben vannak, eddig nem veszítettek csoportmeccset az idényben – tette hozzá a kapus. – Voltak változások náluk is az elmúlt időszakban, de a Barca mindig is jól alkalmazkodott ezekhez, megtalálta az egyensúlyt, ezért a világ egyik legjobb csapata hosszú évek óta, elképzelhetetlen nélküle a Bajnokok Ligája. A győzelem a célunk, a csoportelsőség miatt minden pont számít, ehhez viszont nagyon precízen kell játszanunk, nem szórhatunk el felelőtlenül egyetlen labdát sem.”

A Veszprém győzelemmel kezdte a nemzetközi kupasorozatot a címvédő német Magdeburg otthonában, s csak egy meccsen botlott az idényben, a dán GOG otthonában kapott ki. A magdeburgi meccs Corrales szerint mintaként szolgálhat: akkor végig koncentráltak, kevés labdát adtak el, így a lehetőségeik is megvoltak. A feladat akkor is nehéz volt, most is az, hiszen a csoportelsőségért vívott harc két esélyese csap össze csütörtök este.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ

B-CSOPORT
20.45:
Barcelona (spanyol)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A csoport további mérkőzései
Szerda

Montpellier (francia)–Magdeburg (német) 25–28
csütörtök
20.45: Plock (lengyel)–Celje (szlovén)
20.45: Porto (portugál)–GOG (dán)

AZ ÁLLÁS
1. Barca 5 5 175–136 +39 10
2. VESZPRÉM 5 4 1 168–150 +18 8
3. GOG 5 4 1 166–157 +9 8
4. Magdeburg 6 4 2 180–172 +8 8
5. Montpellier 6 2 4 169–180 –11 4
6. Porto 5 2 3 151–171 –20 4
7. Plock 5 5 124–140 –16 0
8. Celje 5 5 148–175 –27 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik