A Győr lemosta a pályáról a Buducsnoszt Podgoricát!

Vágólapra másolva!
2023.10.01. 15:50
null
Zseniálisan játszott az első félidőben az ETO! (Fotó: Nagy Gábor)
A női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 4. fordulójában a Győr 37–19-re megverte odahaza a montenegrói Buducsnosztot.


NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR,
4.FORDULÓ
A-CSOPORT
GYŐRI AUDI ETO KC–ZSRK BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói) 37–19 (23–8)
Győr, 3791néző.V:Sirbu, Serdiuc (moldovaiak).
GYŐR: S. TOFT – Hovden 3 (1), NZE MINKO 8, S. Oftedal, Brattset 3, HAUGSTED 4, Szöllősi-Schatzl 1. Csere: Duijndam (kapus), GROS 9 (4), De Paula 2, Blohm 3, Győri-Lukács 3, Farkas Júlia 1, Broch, Farkas E. Edző: Ulrik Kirkely
BUDUCSNOSZT: Attingré – A. Popovics 2, Niakaté1, RAICSEVICS 4 (1), Godecs 1, Caliskan 1, Pavicsevics 2. Csere: Giegerich (kapus), De Castro 3 (1), Háfra N. 2, Agovics, T. Ivanovics 1, Kadovics, Marszenics, Tomova 2. Edző: Bojana Popovics
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–0. 12. p.: 9–3. 22. p.: 16–6. 27. p.: 20–7. 38. p.: 24–13. 43. p.: 28–14. 50. p.: 32–16. 55. p.: 34–19. Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Ulrik Kirkely: – Élmény az építkező fiatal Buducsnoszttal mérkőzni, rutinos játékosaik fiatalokkal kiegészítve képesek problémákat okozni. Csapatom első félidőbeli koncentráltságával azonban maximálisan elégedett vagyok, ez kicsit csökkent a szünet utánra, de összességében jó mérkőzést játszottunk.
Bojana Popovics: – Az első harminc percben nem tudtuk megállítani a Győrt, minden hibánkat góllal büntette, és védekezésben túl puhák voltunk. A folytatás már jobban sikerült, és ha a hiányzó sérültjeink is felgyógyulnak, reménykedhetünk a nagyobb eredményességben.

ÖSSZEFOGLALÓ

Huszonnyolcadszor találkozott egymással a Bajnokok Ligájában a két rekordbajnok, a Győri Audi ETO KC és a Buducsnoszt Podgorica – előbbi hibátlan mutatóval áll a sorozatban, míg utóbbi jelenleg azért küzd az A-csoportban, hogy a vonal felett maradjon. Mint eddig, a vendégeknek ezúttal sem termett túl sok babér – az ETO huszonegyedik, sorozatban tizenharmadik sikerét aratta megfiatalodott riválisa ellen. Bojana Popovics együttesében győri kölcsönjátékos is pályára lépett Háfra Noémi személyében, aki itt próbál rátalálni régi önmagára – a sérülés után visszatért magyar válogatott átlövő közel egy év elteltével szerzett gólt vasárnap az európai elitligában. A bemutatásnál egyébként nem meglepő módon hatalmas taps fogadta, nem úgy Milena Raicsevicset, aki 2014-ben lefejelte Görbicz Anitát, így azóta óriási füttykoncert fogadja minden ETO-meccsen.

Ami a találkozót illeti, nem volt sokáig nyitott, ugyanis a győriek a jól megszokott kemény védelmükkel szinte leradírozták a pályáról Raicsevicséket, támadásban pedig kis túlzással a teljes repertoárt bemutatták. Az átlövők és a beállók ezúttal is élményszámba menően játszottak össze, de nem maradtak el az átlövésből és lerohanásból szerzett gólok, az egy-egyek és az üres kapuba lőtt labdák sem. A 4–0-s kezdés után 9 (!) percet kellett várni az első montenegrói akciógólra, gyorsan kirajzolódott, hogy a kék-fehérek nincsenek egy súlycsoportban a magyar bajnoki címvédővel. A BL idei kiírásában a győriek legeredményesebbje, Kari Brattset, a 600. ETO-gólját lőtte az első félidőben, míg Estelle Nze Minko a 700.-at – utóbbi találatánál először számoltak rá a szurkolók a balkáni csapatra (16–6). A vendégvédelem teljesen csődöt mondott, a zöld-fehérek úgy mentek át rajta, mint kés a vajon, jogosan szólt a „Játszik az ETO!” a lelátóról, hiszen már a szünetben tizenöt volt közte (23–8).

A fordulás után kisebb zavart okozott, hogy a győriek több poszton is cseréltek, a Podgorica 5–1-gyel nyitott, szoros azonban így sem lett a meccs, amely láthatóan a játékosok pulzusát se emelte meg. A legnagyobb izgalmat Farkas Júlia és Nada Kadovics összefejelése váltotta ki – utóbbi percekig feküdt és végül a mentősök kísérték le a pályáról. A játékot rohanás és sok technikai hiba jellemezte ebben a szakaszban, a Raicsevics vezette csapat azonban csak erőlködött. A vendégek vezérét jól fogták a középső védők, nem kapott túl sok teret, a Rába-parti együttes pedig látványosan, sokkal lendületesebben játszott a Buducsnosztnál, minden elemben felülmúlta, s tulajdonképpen oktatta ellenfelét.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐR 4 4 123–88 +35 8
2. Bietigheim 4 4 123–102 +21 8
3. Odense 4 3 1 122–107 +15 6
4. CSM Bucuresti 4 2 2 116–103 +13 4
5. Brest 4 1 3 103–104 –1 2
6. DEBRECEN 4 1 3 111–133 –22 2
7. Buducsnoszt 4 1 3 96–133 –37 2
8. Sävehof 4 4 105–129 –24 0
VÉLEMÉNYEK

Ana GROS, a Győr átlövője:
„A Buducsnoszt ezúttal is bizonyította korábbi erényeit, főként a küzdőképességét, mert az elsőtől az utolsó percig magas hőfokon játszott. Együttesünk fegyelmezettsége azonban döntőnek bizonyult, védekezésben és támadásban is jó teljesítményt nyújtott a csapat, reagálni tudtunk az ellenfél minden próbálkozására.”

HÁFRA Noémi, a Buducsnoszt átlövője:
„Megtanultam, hogy ellenfélként mindig nehéz Győrben játszani, ugyanakkor jó volt kicsit hazajönni, és ilyen közönség előtt kézilabdázni. Az ETO a labdaeladásainkból indított gyors akciókból szerezte góljai zömét, amennyiben ezeken a hibáinkon sikerül javítani, bizonyára komolyabb ellenállást tudunk tanúsítani.”



PERCRŐL PERCRE

Soha nem kapott még ki ilyen sok góllal a BL-ben a Buducsnoszt!

60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

59. perc Farkas Júlia a jobb szélről a rövid felsőbe lő! 37–19

58. perc Hibák itt és ott, Nze Minko beugrásból megtöri a gólcsendet. 36–19

55. perc Pavicsevics betörésből gólt szerez, jöhet a hajrá. Nze Minko góljával!

54. perc Montenegrói időkérés.

53. perc A kapusok percei ezek. De Ivanovics nagyon keményen játszik, jutalma egy gól. Nze Minko beállóból válaszol, Brattset passza után. 33–18

50. perc Raicsevics eladja, Nze Minko passzával Lukács kapura tör, és egy ütemtelen emeléssel sokkolja a kapust.

50. perc Lukács ismét betalál, Attingré lába alatt ismét ott volt a szabad hely. 31–16

49. perc Újabb hetes, de De Castro lövését védi Duijndam!

47. perc De Castro hetesből szépít.

Fotó: Nagy Gábor
Fotó: Nagy Gábor

45. perc Lukács a jobb szélről ballal a léc alá lő. De Paula is eredményes, Brattset pattintott passza után, beállóból. 30–15

44. perc Farkas Eszter után Farkas Júlia is a pályán, De Paula dettó.

43. perc Oftedalt ellökik, hetes, Gros ballal ismét a jobb alsóba lő. 28–14.

41. perc Gros betörése után a lövése is jó, Brochnak két perc aztán.

41. perc Bojana Popovics reklamál.

40. perc Ismét ziccert fog a holland kapus, Schatzl eladja elöl, kontra... Niakaté ellépi szerencsére.

40. perc Duijndam fogja Raicsevics átlövését, kontra, Schatzl a bal szélről eredményes. A hetedik győri gólszerző ma: 26–13.

39. perc Újabb hetes, Gros ballal a jobb alsóba lő mindenféle varia nélkül.

38. perc Nagyon pontatlan az ETO most, Raicsevics keze szerencsére csak egyszer sült el. De a gólpassza jó Godecsnek, 24–13.

35. perc Nze Minko elfutása és lövése is remek.

Fotó: Nagy Gábor
Fotó: Nagy Gábor

34. perc Ketten összefutnak, koccannak a fejek, ápolás a pályán. Komolynak tűnik sajnos. Kadovics arca vérzik, ma nem játszik már.

33. perc Gros kiáll, és ér még a bolgár Tomova gólja is. 23–9


32. perc Blohm kiharcol egy hetest Niakaté mellett, Gros lövése és ismétlése is Attingréé. Hátulról letaglózták Grost közben...

31. PERC FOLYTATJUK!

A hivatalos nézőszám: 3791.

A Győr (208) és a Buducsnoszt (158) aratta a BL-ben a legtöbb győzelmet!

A Buducsnoszt utoljára 2006-ban veszítette el az első négy mérkőzést az EHF Bajnokok Ligája csoportkörében – ma is ki fog kapni, ezt már kijelenthetjük.

A két sztárcsapat múltját számtalan nagy csata színezi: eddig 27-szer mérkőztek a felek, hússzor nyert az ETO, és mindössze háromszor a Buducsnoszt, míg négy összecsapáson döntetlen született. A zöld-fehérek ráadásul mind a tizenkét mérkőzésüket megnyerték 2016 óta. Ami a papírformát illeti, jöhet a tizenharmadik.

A női kézilabda Bajnokok Ligája történetének két legtöbb győzelemmel álló együttese, a Győri ETO és a Buducsnoszt 28-adszor találkozik egymással.


Az örök edző: Popovics reklamál hevesen a játékvezetőknél. 23–8-nál.

30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

30. perc Godecs belép, Gros nem ugrik, a hatos elől a jobb felsőbe lő. Megy ez... A Buducsnoszt soha nem kapott ki a BL-ben 15 gólnál többel...

29. perc Ivanovics eladja, Gros emelése Blohm térdén csattan. Háfra passza után bombagólt dob a szaggatottról a török Caliskan. Gros emelése is gyönyörű!

28. perc Gros labdát szerez, majd zseniálisan ejt Nze Minko elé, aki bevetődve a jobb alsóba lő. 21–7

27. perc Raicsevics ziccerét kiüti a jobb sarok elől Toft, Gros Blohm elé varázsolja a labdát, a betörése pontos. 3 lövés, 3 lövés.

26. perc Bizony, megtorpant a Podgorica, passzív a támadás. Gros ismét betör két védő közé, a támadás első passza után jött az egy az egy elleni akció.

25. perc Játszik az ETO, de nagyon jól: Toft ziccert véd (szokása), Hausted kis felugrásból nagy gólt lő. 18–7, szerintünk el is dőlt.

24. perc Popovics betörése sem rossz, de Grosé sem!

Fotó: Nagy Gábor
Fotó: Nagy Gábor

22. perc Niakaté lövését Blohm fejjel blokkolja, Gros lövése a cserekapusé, Giegeriché. Nze Minko betörése remek, a 700. ETO-s gólja volt ez, Brattset 600-nál tart. 16–6!

21. perc Toft véd, Háfrának két perc, és érvényes Blohm beugrásos gólja, Nze Minko két kézzel passzolt elé, mint egy kosaras. MICSODA GÓL!

20. perc Időkérés Popovicstól. Aki hatszoros BL-győztes 3 csapattal.

20. perc Haugsted elől szétrebben a fal, ráadásul hátrafelé, hetes helyett könnyed gól. És nyilván azonnal... 14–6

18. perc Agovicsnak két perc Nze Minko ellökéséért, hetes is. Ballal a jobb alsóba lő Gros.

17. perc Pár kihagyott helyzet itt és ott, Blohm beállóból eredményes Oftedal zseniális, oda-sem-nézek című passzából. 12–6

Háfra utolsó BL-gólja: 2022. október, Brest–Odense – írja NPT.

16. perc Háfra betörésből eredményes. Hosszú idő után eredményes ismét a BL-ben.

15. perc Oftedal kiharcol egy hetest, a bal kapufa tövére lövi azt Hovden. De Castro keze elsült előtte.

13. perc Brattset és De Castro is betalál, majd Raicsevics eladja, Brattsetköszöni szépen, üres kapuba lő. 12–4

12. perc Niakaté átlövése igen rossz, majd lerántja Brattsetet, hetes. Gros jön, és ballal... a jobb alsóba lő.

Rju a válogatottjában szerepelt, azért nem játszik ma.

11. perc Pavicsevics átlövése jó, Haugsted üres kapura azonnal büntet.


10. perc Oftedal az üres kapu mellé lő jó védekezés után, De Castro ziccere Tofté volt előtte.

9. perc Raicsevics és Hovden gólváltása a bal szélről. 7–2

Nincs telt ház egyébként.

8. perc Raicsevics lő kapura a dereka alól, Toft figyel, Haugsted kiharcol egy hetest, Hovden meg gólra váltja azt. A hazai ezerfejű örül.

7. perc Nze Minko betörése villámgyors, a lövése meg pontos.

6. perc Háfra lövése Tofté, belül védekezés miatt azonban hetes. Raicsevics jobbal a bal alsóba lő. 4–1

5. perc Raicsevics ellépi, Hovden meg ellép mindenkitől a labdától, bevetődve mattolja a kapust. Hét a hat ellen máris a vendégek.

4. perc Raicsevics passza után ziccerben Godecs, de védi az emelést Toft, kontra, Nze Minko bevetődik, 3–0!

3. perc Háfra lövését blokkolják, Toft is belekap. Szép támadás, türelmes is, Haugsted átlövése tökély.

Háfra óriási tapsot kapott a győri közönségtől, Milena Raicsevics már nem annyira, miután lefejelte Görbiczet 2014-ben. Óriási füttyszó a jutalma 9 év távlatából is – jelenti a helyszínről Nagy-Pál Tamás.

2. perc Raicsevics eladja a labdát, Brattseteredményes beállóból. 1–0!

1. perc Haugsted átlövése Attingréé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak zöld-fehér mezben és ilyen nadrágban, a vendégek kék-fehér mezben és kék nadrágban.

A vendégek rendkívül fiatal keretében a 15 gólos átlövő, Milena Raicsevics egyértelműen a rutint képviseli, vezére csapatának, akárcsak Armelle Attingré a kapuban. A kék-fehérek között ráadásul régi ismerőst is üdvözölhetnek majd az ETO-drukkerek, Háfra Noémi ugyanis a kisalföldi együttesből érkezett hozzájuk kölcsönbe.

Fotó: Nagy Gábor
Fotó: Nagy Gábor

A dán játékos hozzátette, jó csapat tagja, tele nagyszerű játékosokkal, így nehéz mindenkinek megmutatnia minden tudását, de örül, hogy fontos szerepe van a védelemben, és igyekszik egyre több játék­időt kiharcolni magának támadásban is.

VÉLEMÉNY

Ulrik KIRKELY, a Győri ETO vezetőedzője: „A Buducsnoszt fiatal játékosokból álló jó csapat. Mindig izgalmas ellene játszani, mert a keretében tudhat olyan tapasztalt kézilabdázót, mint Milena Raicsevics, aki vezér is egyben. Nekünk az a legfontosabb, hogy az előző mérkőzések tapasztalatait felhasználva precízen építsük fel a játékunkat.”

„Úgy gondolom, az első néhány mérkőzésen kellően stabilak voltunk – nyilatkozta a találkozót megelőzően a Nemzeti Sportnak Line Haugsted, a győriek átlövője. – Szerintem nagyon megnehezítjük a Buducsnoszt dolgát, jó meccset, nagy küzdelmet várok hazai pályán. A kemény védekezésünk mellett szeretnénk az ebben az idényben nagyon hatékony kontratámadásainkat is folytatni.”

Ami a magyar bajnokot illeti, találkozónként átlagosan három góllal többet lőtt, mint montenegrói ellenfele. Emellett védekezése az egész mezőnyben a leghatékonyabb – összesen 69 gólt kapott a Brest, a Debreceni VSC és a CSM Bucuresti ellen. Ezzel szemben a Buducsnosztnál (96) csak a Debrecen (100) és a Ferencváros (107) kapott több gólt a forduló előtt.

Line Haugsted (fehérben) és a Győri ETO a védekezés mellett a lerohanásokban is jól teljesít (Fotó: Imago)

„Nagyszerűen rajtoltunk, de még mindig van min javítanunk – így Brattset. – Ráadásul tudjuk, hogy megy ez a sport világában, mindig lesznek hullámvölgyek. Továbbra is azon dolgozunk, hogy minden meccsen, amelyen pályára lépünk, tovább fejlődjünk és győzzünk.”

Az első három mérkőzésen tehát hat pontot szereztek a győriek, ezzel a német Bietigheimmel együtt továbbra is hibátlanok a nyolcasukban, ráadásul eddig a legkevesebb gólt kapták az elitsorozatban mind a tizenhat csapatot figyelembe véve. S ami még ennél is fontosabb, a két legnagyobb csoportriválist, a francia Brestet és a CSM-et is idegenben győzte le az ETO.

A meccs embere ezúttal is Kari Brattset volt – az ETO norvég beállója hét lövésből hétszer talált be a mostani BL-kiírás legjobb formában teljesítő kapusának, a korábban 2020 és 2022 között Győrben is védő francia Laura Glausernek (3 mérkőzésen 50 védés, átlagosan 40 százalék feletti mutató).

A győriek megfelelő sebességen pörögtek, szinte végig diktálták a tempót, védelmük pedig kellően kemény és összeszedett volt – a háromszoros BL-gólkirály Cristina Neagu, aki átlagban hat gólt lő mérkőzésenként, ezúttal úgy szerzett ötöt, hogy az első 18 percben mindössze egyszer, akkor is hetesből volt eredményes.

A vártnál könnyebben, de nem izgalommentesen nyert 27–23-ra Bukarestben a Győr, amely 275. alkalommal lépett pályára a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A dán Ulrik Kirkely együttese tulajdonképpen végig kézben tartotta a rengeteg technikai hibát hozó rangadót, egyetlenegyszer sem volt hátrányban a hatvan perc folyamán, s csapatjátékban egyértelműen felülmúlta riválisát.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GYŐR–BUDUCSNOSZT MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik