Női kézi-vb: Ennél jobb csoport és ág nem lehetett volna – Danyi Gábor

Vágólapra másolva!
2023.07.07. 08:09
null
Danyi Gábor szerint a magunkkal vihető maximális pontszámmal kell továbblépni a csoportból (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Montenegróval, Kamerunnal és Paraguayjal találkozik a csoportmérkőzések során a magyar válogatott az év végi női kézilabda-világbajnokságon. Lapunknak Danyi Gábor, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya nyilatkozott a sorsolásról.

„A magyar női kézilabda-válogatott mindig minden ellenfélre alaposan fel kell készülnie, most pedig azt is el kell felejteni, hogy bárkit is lekezeljen vagy ne vegyen komolyan – nyilatkozta lapunknak Danyi Gábor, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya. – Ennek tudatában a realitás azt mondatja, hogy a magunkkal vihető maximális pontszámmal kell továbblépni a csoportból, ottani riválisainkat le kell győzni, ha el akarjuk érni a célunkat. Ami a középdöntős ágat, az A-csoportot illeti, Szenegál valószínűleg nem jut tovább a négyesből. A svédekről a legutóbbi olimpiáról jó emlékeink, emlékeim vannak, a csoportban nagyon fontos sikert arattunk ellenük. De az is látszik, és el kell ismerni, hogy a svéd női kézilabda most előrébb tart, mint a magyar. A horvátokkal kapcsolatban nem a legjobb emlékeink vannak a három évvel ezelőtti dániai Európa-bajnokságról... Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy nem ebből kell kiindulni, hanem abból, hogy a nagyon kellemetlen és speciális horvát játékstílusra fel kell készülni, és meg kell próbálni két vállra fektetni őket is. Nincs mese, minél több pontot kell gyűjteni ahhoz, hogy a magyar válogatott elérje az olimpiai kvalifikációs helyeket. Összességében nézve ennél jobb csoport és ág nem lehetett volna, a többi négyes és középdöntős ág sokkal nehezebbnek tűnik. Mindemellett még egyszer rögzítsük, mindenki ellen százszázalékos intenzitással és koncentrációval kell kiállni, hogy elérhető legyen az ötkarikás kvalifikációs cél.”


NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik