Női kézi: újra nyilvános edzésen nézhették meg kedvenceiket a győri szurkolók

Vágólapra másolva!
2023.07.31. 20:29
null
Sokan voltak kíváncsiak a csapatra (Fotó: gyorietokc.hu)
Nyilvános tréninggel kezdte el a nyári felkészülés harmadik hetét a bajnoki címvédő ETO női kézilabdacsapata.

 

A nyári alapozás harmadik hetét kezdte el a bajnoki címvédő, a legutóbbi idényben Bajnokok Ligája-harmadik, Magyar Kupa-ezüstérmes Győr női kézilabdacsapata. A harmadik hét első napja különleges volt, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan az ETO ingyenesen látogatható nyilvános edzésre várta a szurkolókat.

A már hagyományosnak számító program keretében a drukkerek testközelből figyelhették kedvenceiket, köztük az új érkezőket, és azt, hogyan dolgozik az új tréner, a dán Ulrik Kirkely, valamint honfitárs segédedzője, a korábban szintén a dán Odensénél tevékenykedő Kristian Danielsen. A tréning után a rajongók személyesen is találkozhattak a játékosokkal, aláírásokat gyűjthettek, és szelfiket készíthettek.

Az új idényre gőzerővel hangoló győriek az első alapozó héten fizikai tesztekkel és állóképességi méréssekkel indították a munkát, majd július 24-től egy hétig Telkiben edzőtáboroztak, ahol a konditermi gyakorlatok is főszerepet kaptak, az erőfejlesztő, illetve a kézilabdás tréningek között pedig a prevenciós munkára is nagy hangsúlyt fektettek.

Kirkely mindennap másfajta labdás foglalkozásokkal készítette fel a csapatát. A skandináv szakember elmondta, igyekeztek gyakorolni a hatos falas védekezést, több támadási variációt is elővettek már, emellett a szakmai stáb képet kaphatott arról, min kell fejleszteniük a következő időszakban.

Jövő hétfőn ismét útnak indul a győri együttes, Dániában is egy hétig edzőtáborozik. A házigazda Odensével közös tréning is szerepel a programban, és itt játssza le első felkészülési meccseit is az ETO az egyaránt BL-résztvevő hazai alakulat és az Ikast ellen.

Augusztus 19-én a Nantes-tal tesztel a Kirkely-csapat hazai pályán (a Győrben készülő franciákkal ugyancsak lesz közös edzés), majd augusztus végéig még az MTK-val és a Dunaújvárossal is találkoznak a Rába-partiak az NB I-es és a BL-rajt előtt.

VÁLTOZÁSOK A GYŐRI AUDI ETO KC KERETÉBEN
Érkezett: Rinka Duijndam (holland, kapus; Sola, norvég), Emilie Hovden (norvég, jobbszélső; Viborg, dán), Bruna de Paula (brazil, irányító-balátlövő; Metz, francia)
Távozott: Jelena Deszpotovics (montenegrói, átlövő; FTC), Faluvégi Dorottya (jobbszélső; Bietigheim, német), Győri Alexa (kapus, Vác – kölcsönbe), Háfra Noémi (balátlövő; Buducsnoszt Podgorica, montenegrói – kölcsönbe), Anne Mette Hansen (dán, balátlövő; Metz, francia), Amandine Leynaud (francia, kapus, visszavonult), Ogonovszky Eszter (jobbátlövő; Baník Most, cseh – kölcsönbe)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik