Kézilabda: Máthé Dominik két éremmel zárná az idényt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 18:58
null
Máthé Dominik úgy véli, az idő neki dolgozik (Fotó: Getty Images)
Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain kézilabdázója a francia bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is éremmel zárná az idényt.

 

A 36-szoros válogatott jobbátlövő csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta, előbb a bajnokságot szeretnék megnyerni, mert az rendkívül fontos a klubnak, utána lesz másfél hetük, hogy felkészüljenek a BL négyes döntőjére. Utóbbiba szerdán jutott be a PSG, mivel kettős győzelemmel búcsúztatta a német THW Kielt a negyeddöntőben.

„Nagyon örülnék, ha arany lenne, de akkor sem leszek szomorú, ha ezüst vagy bronz” – jegyezte meg a kölni négyes döntő kapcsán.

Mint mondta, nagyon nagy dolog lenne, ha meg tudnák nyerni a BL-t, és jó volna, ha a Barcelonát elkerülnék az elődöntőben, mert a címvédőt tartja a legesélyesebbnek a végső sikerre.

A negyeddöntő szerdai visszavágóján Máthé két kísérletből egy gólt szerzett. Megjegyezte, jó volt ilyen magas szintű találkozón játszani, és megérezni a győzelem ízét, de annyi időt nem töltött a pályán, hogy elfáradjon.

„Mindenképpen szerettem volna gólt dobni, és sikerült. Jó volt így befejezni a meccset” – mondta.

Az átlövő emlékeztetett, hogy súlyos térdsérülése miatt egy évet ki kellett hagynia, és csak három hónapja tért vissza a pályára. Ezért, és poszttársa, Dainis Kristopans remek teljesítménye miatt érthetőnek tartja, hogy csak ennyit játszott, de a vasárnapi bajnoki találkozón valószínűleg ő kap több időt.

„Minden edzés és minden meccs erősíti a térdemet, vagyis az idő nekem dolgozik” – szögezte le.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

PSG (francia)–THW Kiel (német) 32–29
A párharc első mérkőzésén: 31–27
Továbbjutott: a PSG, 63–56-os összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik