Női kézi: súlyosan megsérült a magyar válogatott csapatkapitánya

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.28. 18:43
null
Súlyos sérülést szenvedett Hornyák Dóra, a DVSC és a magyar válogatott csapatkapitánya (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
Súlyos sérülést szenvedett a Siófok elleni idegenbeli mérkőzés első percében a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapatának magyar válogatott játékosa, a novemberi Európa-bajnokságon  a nemzeti együttes csapatkapitányának választott Hornyák Dóra. A hajdúsági klub honlapján arról tájékoztatott, hogy az átlövő bal térdében elszakadt a keresztszalag, ezért hosszú kihagyás és műtét vár rá.

A debreceniek csapatkapitányának bal térde egy kitámasztásnál mozdult el a Siófok elleni bajnoki első percében, s bár a klubnál reménykedtek, hogy csak kisebb sérülésről van szó, a vizsgálatok alapján kiderült, Hornyáknak elszakadt a keresztszalagja, s műtét vár rá, elmondása szerint remélhetőleg jövő szeptemberben már újra a csapattal edzhet.

„Az operációt doktor Majzik Ernő végzi majd el január 23-án, Budaörsön, addig is gyógytornával készülök a műtétre” – mondta Hornyák Dóra a dvsckezilabda.hu-nak. „Nem szeretnék rágódni azon, ami történt, ez benne van a sportban, készülök a visszatérésre. Hosszú lesz az út, amíg újra pályára léphetek, de remélem, hogy nyolc hónappal a műtét után, szeptemberben már újra ott lehetek a csapattal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik