Kézi: Novák szerint az egyetlen lehetséges módon jártak el Rasmussennel szemben

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2022.09.12. 18:09
null
Kim Rasmussen (Fotó: Kovács Anikó)
Mint ismert, a Magyar Kézilabda-szövetség másodfokon jogerősen pert nyert Kim Rasmussennel, a női válogatott korábbi szövetségi kapitányával szemben. Novák András, az MKSZ operatív igazgatója nyilatkozott a Sportrádióban, majd lapunknak is elmondta: tudták, hogy igazuk van.

 

Tavaly novemberben a bíróság első fokon a dán szakembernek adott igazat, a másodfokú eljárás azonban megállapította, hogy az edző megszegte megbízási szerződését, így a szövetség részéről jogszerű volt a megállapodás felmondása.

Novák az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a kezdetektől fogva tudták, hogy igazuk van, és az egyetlen lehetséges módon jártak el. Hozzátette, ettől függetlenül nem boldog, mert a szövetségnél sokat vártak a dán edzőtől, nem véletlen hosszabbítottak vele szerződést 2019-ben a világbajnokságot megelőzően.

Rasmussennel a magyar válogatott története legrosszabb Európa-bajnoki és két legrosszabb világbajnoki helyezését produkálta, ám a magyar fél amiatt kezdeményezte a korábbi kapitány szerződésének felbontását, mert a románok elleni vesztes vb-nyolcaddöntő után vállalhatatlan hangnemben nyilatkozott, amiért a nemzetközi szövetség (IHF) határozatlan időre eltiltotta mindennemű kézilabdával kapcsolatos tevékenységtől.

A magyar válogatottnak így a sorsdöntő olimpiai pótselejtezőre kapitány nélkül kellett volna felkészülnie, Novák szerint ez tette szükségessé a váltást. Az operatív igazgató megemlítette, hogy aztán a világjárvány miatt az olimpiát és a selejtező tornát is egy évvel elhalasztották – és végül ki is jutott a magyar válogatott Tokióba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik