Női kézilabda: kiegyensúlyozott bajnokságot vár Bakó Botond

N. R.N. R.
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 15:33
null
A címvédő Győr ellen kezd Bakó Botond együttese (Fotó: Török Attila)
A többi csapatnál egy héttel korábban, már augusztus 26-án, pénteken bajnoki mérkőzést játszik a Kisvárda, amely a Győri Audi ETO-t látja vendégül a női kézilabda NB I nyolcadik fordulóból előre hozott találkozón.

Több poszton is változott a nyáron a női NB I-ben szereplő Kisvárda Master Good csapatának kerete. Bakó Botond együttese a hétvégén a Zilah elleni 28–21-es győzelemmel zárta a felkészülési időszakot, pénteken pedig már a címvédő ETO ellen bizonyíthat.

„Elégedettek lehetünk az igazolásokkal, s habár nemsokára túl vagyunk egy hosszú felkészülésen, van még miben fejlődnünk – kezdte Bakó Botond vezetőedző. – A felkészülésünk majdnem teljesen rendben volt, bár adódott egy időszak, amikor betegség miatt többen is kidőltek hosszabb-rövidebb időre. Szerencsére azóta utolérték magukat a lányok, és jó fizikai állapotban vannak. Nagy elvárásokat támasztottunk magunkkal szemben, bízunk benne, hogy az eredményességünk javul, és az előző idénybeli teljesítményünket is felülmúljuk.”

Ami a mostani kiírást illeti, Bakó úgy látja, az elmúlt évadhoz képest kiegyensúlyozottabb lehet a liga.

„Az előzőnél erősebb bajnokságra számítok, bár sok ellenfelet nem láttam még, csak egy-egy edzőmeccset és a csapatnévsorokat. Legutóbb talán nem volt annyira magas a színvonal, ezúttal azonban sok csapat jól erősített” – folytatta.

A címvédő ellen sosem könnyű rajtolni, de az előre hozott bajnoki miatt pénteken már a győriek ellen kell helytállnia a Kisvárdának.

„Nem mindegy, hogy egy vagy két hét van a rajtig, ennek ellenére az ETO-val megmérkőzni bármelyik csapat számára nagy esemény. Tudjuk, ki az ellenfelünk, de küzdeni szeretnénk, jó kézilabdát bemutatni, és megnehezíteni a győriek dolgát” – fogalmazott a szakvezető.

KISVÁRDA MASTER GOOD, 2022-2023
Érkezett:
Akijama Nacumi (Hokkoku Bank), Kadlicsek Zea (kölcsön – Siófok KC), Krisztina Graovác (Bayer Leverkusen), Nikolete Trúnková (Iuvente Michalovce), Sápi Gréta (Hajdúnánás), Simona Szarková (Siófok KC)
Távozott: Darina Sulega, Dombi Luca (visszavonult), Dombi Katalin (Vasas), Mészáros-Mihálffy Adrienn (MTK Budapest), Natalija Szavcsin, Termány Rita (Békéscsaba)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik