Női kézilabda: a DAC legyőzte a bajnok Nagymihályt

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.02.06. 07:05
null
A dunaszerdahelyi kézisek öröme (Fotó: Lelkes Ernő)
A közös cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság legnagyobb rangadóján a Dunaszerdahely 27–26-ra legyőzte az utóbbi évek bajnokcsapatát, a Nagymihályt, amely a bajnoki idényben először szenvedett vereséget. 

Megtelt a dunaszerdahelyi sportcsarnok, a fantasztikus hangulatban zajló meccset a helyszínen tekintette meg a tegnap kinevezett szlovák szövetségi kapitány, Jorge Duenas (a spanyolt a szlovák szövetség alelnöke, Kelecsényi Ernő kísérte el).

A vendég Nagymihály jobban kezdett, majd háromgólos előnyt dolgozott ki a DAC, amelyben kiválóan védett Oguntoye Viktória. Több fordulat után egygólos DAC-előnnyel vonultak a csapatok a pihenőre.

A fordulás után is megtartotta remek formáját Oguntoye Viktória, míg Bízik Rékáék elöl gólerősen játszottak, és a 47. percben először vezetett négy góllal a sárga-kék együttes. A nagymihályiak a hajrára feljöttek egy találatra, de a DAC már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, a közönség hosszú percekig ünnepelte a lányokat.

„A legnehezebben kivívott győzelmünk volt – mondta a találkozó után a Nemzeti Sportnak Debre Viktor,a DAC edzője. – Nagyon sok sérültünk van, és még a mérkőzés közben is vert bennünket a sors, a végére alig maradtunk, de valahogy kiharcoltuk a két pontot. Az akarat, a szív győzelme volt.”

Ezzel a győzelemmel ott maradt az élbolyban a DAC, a harmadik helyen álló csapatnak csak két pont a hátránya az első helyen álló Most mögött.

„Nem foglalkozunk a tabellával, meccsről meccsre megyünk, a legfőbb gondunk, hogy lassan elfogyunk. Nagyon kevesen vagyunk” – mondta Debre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik