Női kézi: Jezic és Böhme távozik, Debreczeni-Klivinyi hosszabbított Siófokon

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 13:37
null
Katarina Jezic öt év után távozik Siófokról (Fotó: Török Attila, archív)
Öt távozó mellett hat játékos szerződéshosszabbítását is bejelentette a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok – számolt be erről a Balaton-partiak hivatalos honlapja.


Such Nelli, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Kiss Nikolett, Andela Janjusevics, Lakatos Rita és Juhász Fanni szerződését is meghosszabbította a Siófok. Távozik viszont a horvát beálló, Katarina Jezic, a vb-bronzérmes Simone Böhme, valamint Simona Szarková, Maja Vojnovics és Malin Holta – utóbbi Franciaországba igazolásáról már korábban hírt adtunk.

Alakul a keret a következő évadra (Fotó: siofokkc.hu) – KATTINTÁSRA MEGNŐ A KÉP
Alakul a keret a következő évadra (Fotó: siofokkc.hu) – KATTINTÁSRA MEGNŐ A KÉP

A következő évadban is a klubot erősíti Csapó Kincső, Wald Kíra, Puhalák Szidónia, Lapos Laura, Herczeg Lili, valamint a tavaszt kölcsönben az FTC-Rail Cargo Hungariánál töltő Sirián Szederke. Ők mindannyian élő szerződéssel rendelkeznek.

A tervek szerint öt kézilabdázót igazol még az együttes.

„Az elsődleges célunk az volt, hogy egyben tartsuk a csapat gerincét. Ez úgy gondolom, ha nem is teljes egészében, de sikerült. Vannak fiatal, tehetséges kézilabdázóink, az ő megtartásuk fontos szempont volt. Bízunk benne, hogy nálunk tudják megtenni a következő lépéseket pályafutásuk és kvalitásaik kiteljesedését illetően. Az, hogy már most együtt dolgoznak, a folytatásban előnyt jelenthet. Úgy gondolom, hogy Uros Bregar vezetésével beérhet a jelenlegi csapat. Távozó játékosok is vannak. Katarina Jezic szerződését szerettük volna meghosszabbítani, de ez nem jött össze. Elfogadjuk a döntését, miszerint máshol folytatja pályafutását, további sok sikert kívánunk neki, és a többi távozónak is. Ez viszont még nem a búcsú ideje, az idei évadban is komoly célokért küzdünk együtt. Hamarosan az érkező játékosokat is bejelentjük, nemsokára teljes lesz a 2022–2023-as évad játékoskerete. Nem szeretnék nagyon előremenni, de úgy gondolom, hogy sikerült megvalósítani vezetőedzőnk elképzelését a következő szezon keretét illetően” mondta el Fodor János, a klub ügyvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik