Kézilabda: néhai kollégánkról nevezték el a Pick Aréna sajtólelátóját

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 18:08
null
Simon József emléktáblája a szegedi sportcsarnokban (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport néhai kézilabda-szakírójáról, a 2019-ben elhunyt Simon Józsefről nevezték el a szegedi Pick Aréna sajtólelátóját.

„Látod, Robikám miattatok kék ingben jöttem” – idézett Simon Józseftől Süli Róbert, a Pick Szeged sajtófőnöke a Tatabánya elleni bajnokit megelőző ünnepségen, amelyen többek között a csapatot idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzéseire is elkísérő néha kollégánkról is megemlékeztek.

Simi bácsi 2019. július 26-án, 64 éves korában, autóbalesetben hunyt el, a Tisza-parti klubnál viszont azóta sem feledik, a decemberben átadott Pick Aréna negyedik emeleti sajtólelátója szombattól hivatalosan is az ő nevét viseli.

Az avatáson részt vett egykori munkatársunk, rovatvezetőnk, szerkesztőnk, kézilabda-szakírónk özvegye, Simon Katalin, és a lapunkat öt évtizede tudósítóként szolgáló Thékes István is.

Az emléktáblára felkerült, hogy a pályafutását tanárként kezdő Simon József első cikke a Volán Hírlapban jelent meg 1986-ban, majd több mint 30 esztendőn keresztül, haláláig a Nemzeti Sportnál dolgozott. 2020-ban az Európai Kézilabda-szövetség posztumusz életműdíjjal ismerte el munkásságát.

A 8143 férőhelyes szegedi multifunkcionális sportcsarnok rehabilitációs helyiségét a népszerű masszőrről, Pióker „Piki” Sándorról, orvosi szobáját dr. Szabó István csapatorvosról, sajtódolgozóját a legendás fotós, Gyenes Kálmánról, két szektorát pedig az egyesület első bajnokcsapatának edzőjéről, Skaliczki Lászlóról és a kiváló, már visszavonult beállójáról, a 211-szeres válogatott Zubai Szabolcsról nevezték el.

Zubai Szabolcs és családja a róla elnevezett lelátórész táblája előtt (Fotó: Szabó Miklós)
Zubai Szabolcs és családja a róla elnevezett lelátórész táblája előtt (Fotó: Szabó Miklós)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik