Férfi kézi: 60 ezer néző előtt rendeznének meccset Lengyelországban

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.30. 11:34
null
A varsói Nemzeti Stadionban világrekordot döntenének (Fotó: AFP)
A lengyel Kielce férfi kézilabdacsapatának elnöke, Bertus Servaas grandiózus tervvel állt elő: a varsói Nemzeti Stadionban 60 ezer néző előtt rendezne mérkőzést, amivel sportági rekordot döntene – írja a sportowefakty.wp.pl.


A Kielce elnöke Twitter-üzenetében elárulta, hogy 2023 augusztusában hozná tető alá a mérkőzést, melyen a Kielce csaphat össze a Barcelonával. A klubok között még a horvát irányító, Luka Cindric átigazolása kapcsán született egyezség abban, miszerint két felkészülési találkozót játszanak Lengyelországban – az egyiket a varsói Nemzeti Stadionban.

Az eddigi rekordot egyébként egy 2014-ben rendezett Bundesliga-meccs, a Rhein-Neckar Löwen–Handball SV Hamburg tartja, amelyet 44 189 néző tekintet meg Frankfurtban. A Kielce 2015-ben 15 ezer szurkolója előtt fogadta a PSG-t Krakkóban.

Németországban egyébként szintén a rekord megdöntésén dolgoznak. Az már korábban eldőlt, hogy a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság nyitó mérkőzését a Fortuna Düsseldorf labdarúgócsapatának stadionjában rendezik, ahová 50 ezer nézőt várnak.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik