Férfi kézi: Szegedről érkezett beálló a Ferencvároshoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 16:52
A Ferencváros férfi kézilabdacsapata fél évre kölcsönvette a Mol-Pick Szeged beállóját, Tóth Józsefet – adta hírül hivatalos honlapján a fővárosi klub.

A 19 esztendős, 195 centiméter magas beálló szerződtetésére azért volt szüksége az FTC-nek, mert két beállója, Debreczeni Dávid és Pordán Bálint is megsérült. Előbbi játékosnak az egyik edzésen eltört a kézközépcsontja, míg utóbbi a Vác elleni Ligakupa-mérkőzésen Achilles-ín-sérülést szenvedett.

„Nagyon meglepődtem, amikor megkeresett a Ferencváros, de nem sokat gondolkodtam azon, hogy elfogadom-e az ajánlatot. Azóta alaposan utánajártam a csapatnak, megnéztem a játékoskeretet, a korábbi meccseket, és nagyon tetszik az a filozófia, amit a klub képvisel. Remélem, minél előbb be tudok illeszkedni és hasznára tudok lenni az együttesnek” – idézi a fradi.hu Tóth Józsefet.

A fiatal kézilabdázó a Szegedben eddig hat NB I-es bajnokin kapott szerepet, ebben az idényben meglőtte az első gólját is a felnőttgárdában, viszont kettős igazolással a másodosztályú Algyőben is játszott.

„Továbbra is sújt bennünket ez a bosszantó sérüléshullám, ezúttal két kiváló beállónkat veszítettük el. Hosszú kihagyás vár mindkettőjükre, ezért azonnal igazolnunk kellett valakit, aki hármas poszton is tud védekezni – mondta Király Sándor szakosztályvezető. – Egy héttel a bajnoki rajt előtt mindig nagy kihívás ilyen problémára megoldást találni, de remélem, nekünk sikerült Tóth József személyében. Tehetséges és elhivatott játékos, akinek a pályafutását már régóta figyelemmel követtük, örülök, hogy a Ferencvárosban üdvözölhetjük őt.”

Tóth József szombaton, Egerben mutatkozhat be új csapatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik