Női kézi: a Bukarest eltiltással fenyegeti hazavágyódó átlövőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.09. 11:39
null
Vajon Line Jörgensen marad a következő szezonra is Bukarestben? (Fotó: AFP)
Érdekes huzavona van kialakulóban a Győri ETO-val azonos Bajnokok Ligája-középdöntős csoportban szereplő román CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának háza táján. Az együttes dán jobbátlövője, Line Jörgensen hajlik rá, hogy a nyáron hazatérjen, ugyanakkor a bukarestiek erről hallani sem akarnak, és eltiltással fenyegetőznek.

A 28 éves játékos 2015 nyarán igazolt a Midtjyllandtól a román csapathoz, és tavaly 2019-ig szerződést hosszabbított a bukarestiekkel, de a megállapodás tartalmaz egy záradékot, amely alapján idén nyáron távozhat.

Ez az a pont, amelyben a felek álláspontja merőben eltér egymástól. Jörgensen és az ügynöke úgy vélik, a CSM akaratától függetlenül dönthetnek a nyári távozásról, míg a románok úgy értelmezik a záradékot, hogy a szerződés csak közös megegyezéssel szüntethető meg.

„Nem áll szándékunkban elengedni Line Jörgensent, a szerződése 2019-ig érvényes”– szögezte le gyorsan Nicolae Luca, a CSM Bucuresti sportigazgatója a dán Tv2 érdeklődésére. A csatorna úgy értesült, hogy Jörgensen előrehaladott tárgyalásokat folytat az Esbjerggel a nyári hazatérésről.

Ha az Esbjerg vagy más csapat szeretné megszerezni a játékost vagy a játékos távozni szeretne, minimum ötszázezer euró körüli összeget kell fizetnie. Nem tudok találni megfelelő jobbátlövőt a következő szezonra– hangsúlyozta Luca.

Én vagyok az, aki megszabja az árat. De nincs szükségem a pénzre, a játékosra van szükségem. Ha rákényszerítenek, kénytelen leszek jelenteni az esetet, a játékos pedig biztosan nem szerepelhet másik csapatban– figyelmeztetett a bukaresti sportvezető.

Az 500 ezer euró (150 millió forint) átigazolási összeg egyébként egyedülálló lenne a női kézilabda történetében, nem valószínű, hogy ennyit az Esbjerg vagy más klub kifizetne Jörgensenért.

Az Esbjergnél csak annyit ismertek el, hogy a következő idényre új jobbátlövőjük lesz, és a dán válogatott játékosok mindig előnyt élveznek, ugyanakkor nevet nem közöltek. A Tv2 kereste az ügyben Jörgensen ügynökét, Frank Henriksent, aki azzal hárította el az érdeklődést, hogy majd maga a játékos fogja kommentálni a kialakult helyzetet.

Ami a CSM-et illeti, az már biztos, hogy a szezon végeztével mindkét francia játékosa elhagyja: a szintén jobbátlövő Camille Ayglon a Nantes-ban, az irányító Gnonsiane Niombla a Metzben folytatja pályafutását.

A másik irányító, a Bukarestben közönségkedvencnek számító Isabelle Gulldén iránt a Brest érdeklődik, de a CSM nagyon szeretné megtartani a svéd játékost. Nagy kérdés, hogy a Vardar Szkopje szétesése kapcsán érkezik-e valaki a román fővárosba, legtöbbször a jobbszélső Jovanka Radicsevics nevét emlegetik a nemzetközi sajtóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik