Női kézi MK: „Mindenki úgy érkezik, hogy a Győr az esélyes”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 19:32
Nagy hőstettnek tartja a Magyar Kupa megnyerését Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

„Elég jól kezdtük a mérkőzést, utána pedig a szívük vitte előre a lányokat. Ahogyan teltek a percek, láttuk, hogy szinte folyamatosan előnyben vagyunk, és elkezdtünk hinni abban, hogy itt még valami nagy dolgot is véghezvihetünk. Ez egészen az 59. percig így volt” – elevenítette fel a bajnok Győri Audi ETO KC elleni vasárnapi kupadöntőt az MTI kérdésére Elek Gábor a klub szerdai sajtóbeszélgetésén.Elek Gábor a klub szerdai sajtóbeszélgetésén.

A szakvezető hozzátette, az utolsó percet egy kicsit „elszúrták”, mert kétgólos előnyt nem szabad így eladni egy perc alatt, de aztán a hétméteres-párbajban kompenzáltak.

„Nagyon örülök neki, nagy hőstettnek tartom, de ez már lassan a múlté, mert most már Bukarestre összpontosítunk” – utalt a pénteki Bajnokok Ligája-negyeddöntőre.

A kecskeméti fináléban az esélyesebbnek tartott győriek csupán egyszer vezettek (7–6), és bár az utolsó percben 27–29-ről egyenlíteni tudtak, a hétméteres-dobásokat 5–3-ra az FTC nyerte, ezzel megszakította ellenfele 12 éven át tartó sorozatát.

A rangadón hét gólt szerző Kovacsics Anikó úgy fogalmazott, mindenki úgy érkezik egy kupadöntőre, hogy a Győr az esélyes, sőt, szinte már meg is van neki a trófea.

„Ezért is volt nagyon nagy dolog, hogy szinte végig vezetve, majd a hétmétereseket magabiztosan értékesítve meg tudtuk nyerni a kupát. Nagyon jó érzés, nagyon boldog vagyok, hogy ezt el tudtuk érni” – tette hozzá az irányító, aki tíz évet töltött az ETO-ban, mielőtt tavaly nyáron a Ferencvároshoz szerződött.

„Abban tudok segíteni a mostani csapatomnak, hogy éppen melyik figurát mondják be a győriek, mit játszanak” – árulta el Kovacsics.

Az FTC a 12. kupagyőzelmét ünnepelhette, ezzel az örökrangsorban utolérte a Vasas SC-t és a Győrt.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA – EMLÉKEZTETŐ
DÖNTŐ

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC 29–29 (16–15) – hétméteresekkel 5–3
Kecskemét, 1800
néző. V: Dobrovits, Tájok
FTC: BÍRÓ – Lukács 3, KOVACSICS 6 (3), SZUCSÁNSZKI 8, Snelder, PENA 6, SCHATZL 4. Cs: Szikora (kapus), SZEKERES, Jovanovics 2, Mészáros R. Edző: Elek Gábor
GYŐR: Grimsbö – BÓDI 5, N. Mörk 5 (2), Groot 4, el-Gaui 1, AMORIM 7, GÖRBICZ 7 (3). Cs: Kiss É. (kapus), Tomori, Puhalák. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–2. 11. p.: 6–7. 15. p.: 10–7. 21. p.: 12–11. 24. p.: 15–12. 34. p.: 18–18. 42. p.: 22–19. 49. p.: 23–23. 56. p.: 26–26. 59. p.: 29–27
Kiállítások: 4, ill. 0 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 7/5
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:
– Azzal küldtem pályára a lányokat, hogy élvezzék a meccset, és adjanak ki magukból mindent – így is történt. Kézilabda terén talán csak a kapuban voltunk jobbak, mint a Győr, de hatalmas szívvel küzdöttünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra!
Ambros Martín: – Végig futottunk az eredmény után, és amikor utolértük a Ferencvárost, nem tudtuk megtenni a következő lépést. Hagytuk, hogy a Fradi diktálja a mérkőzés ritmusát, nem tudtuk rákényszeríteni az akaratunkat az ellenfélre, és bár nagyon küzdöttünk, ez csak a hetespárbajhoz volt elég.
A 3. HELYÉRT
DVSC-TVP–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 30–24 (14–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik