Férfi kézi: „Korai lenne temetni a Veszprémet”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 13:33
Skaliczki László, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Veszprém elbukott SEHA-liga-döntőjéről, a csapat formaidőzítéséről és a szezon további szakaszáról beszélt a Magyar Időknek.

„Korai lenne temetni a Veszprémet, többször bizonyította a szezonban, hogy képes megújulni – kezdte Skaliczki László. – A hazai, Barcelona elleni vereség után nyert Kielben, de említhetném a Szegeddel vívott otthoni mérkőzést, amikor a győzelem ellenére nem állt össze igazán a védekezés, és a kapusteljesítmény is elmaradt a megszokottól. Majd jött a Zagreb elleni BL-nyolcaddöntő, a csapat pedig parádézott a hazai visszavágón. Szerintem Sabaté tudatosan időzítette a csúcsformát." Skaliczki László. – A hazai, Barcelona elleni vereség után nyert Kielben, de említhetném a Szegeddel vívott otthoni mérkőzést, amikor a győzelem ellenére nem állt össze igazán a védekezés, és a kapusteljesítmény is elmaradt a megszokottól. Majd jött a Zagreb elleni BL-nyolcaddöntő, a csapat pedig parádézott a hazai visszavágón. Szerintem Sabaté tudatosan időzítette a csúcsformát."

Bár a Vardar Szkopje ellen mentálisan és fizikailag is fáradt volt a Veszprém, Skaliczki szerint – a prioritást tekintve – nem nagy tragédia, hogy a csapat elbukta a döntőt.

„Elképzelhetőnek tartom, hogy a klub prioritásai között előkelőbb helyen szerepel a final four és a magyar bajnokság, mint a SEHA-liga. Biztos vagyok abban, hogy a Veszprém ismét csúcsformában játszik a Montpellier elleni BL-negyeddöntőben, de előtte még nagyon komoly csata vár rá a Magyar Kupa négyes döntőjében. Szerintem ez a két sorozat, kiegészülve a magyar bajnoksággal, előnyt élvez Veszprémben" – összegzett a korábbi szövetségi kapitány, hozzátéve, egy alapos veszprémi felkészülés után idén újra a final fourban láthatjuk a magyar bajnokot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik