Női kézi BL: Budapest csodás város – Kim Rasmussen

Vágólapra másolva!
2016.05.07. 06:48
null
Kim Rasmussen egyelőre minden idegszálával a final fourra koncentrál (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének legnagyobb meglepetését szerezte a CSM Bucuresti azzal, hogy kiejtette a csoportkör és a középdöntő során kiválóan menetelő Rosztov-Dont, és ezzel a budapesti final four új belépője lett, hiszen a Buducsnoszt Podgorica és a Vardar Szkopje az elmúlt két szezonban egyaránt eljutott a magyar fővárosba, ahol két éve a Győri Audi ETO KC ünnepelt. Magyar szemmel a bukaresti csapat érdekességét az adja, hogy edzője Kim Rasmussen, aki tárgyalásban áll a Magyar Kézilabda-szövetséggel a női válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

 

„Igazi kihívás lesz az elődöntő a final fouron mind a négy csapat számára. Ez a női kézilabda egyik csúcseseménye, egyébként sem érdemes hosszasan esélylatolgatásba bocsátkozni, mindkét párharcban ötven-ötven százalék esélyt látok a feleknek a továbbjutásra. A szombati és a vasárnapi találkozók között ugyanakkor lesz egy kis különbség. Az elődöntőn nagyon sokat számít a felkészültség, a kidolgozott taktika, hogy melyik csapat találja meg jobban az ellenszerét a másik játékának. A vasárnapi meccseken viszont sokkal nagyobb befolyással esik latba a fizikai felkészültség, és még inkább a mentális tényezők– osztotta meg várakozásait Kim Rasmussen.

„Az elődöntőre és a vasárnapi meccsekre is igaz viszont, hogy apróságok dönthetnek. Melyik csapat dolgozik meg jobban a szerencséjéért a fontos pillanatban, melyik tud kulcshelyzetben kipattanót szerezni... Vagy a kapusok teljesítménye. A kapusok szerepe mindegyik meccsen döntő lehet, nem is biztosan az általános forma, hanem hogy lélektani pillanatban melyikük képes elkapni a fonalat. Apróságok dönthetnek, de nekem nagyon tetszik ez a lebonyolítás.”

„Mind a négy csapat fantasztikus, eredményei alapján egyértelműen megérdemelte, hogy eljusson a final fourba. A Győri ETO és a Buducsnoszt párharca erősebbnek tűnhet, ugyanakkor akármelyik csapat, amely úgy gondolja, hogy alábecsülhet akár minket, akár a Vardart, végzetes csapdába eshet, mert mindegyiknek megvan az ereje hozzá, hogy legyőzze a másikat– fűzte hozzá a dán szakember, aki örül neki, hogy pozitív előjelekkel utaztak Budapestre.

„A szezon során először teljes a keretünk, és nagyon örömteli, hogy végre mindegyik játékosom a rendelkezésemre áll, mert ebben a két napban mindegyik csapatnak szüksége lehet minden erőtartalékára. Ebből a szempontból a legjobbkor jön számunkra a négyes döntő. A mi párharcunkban a Vardar a favorit, hiszen jobban ismeri a környezetet, kétszer eljutott már a final fourba, míg mi újak vagyunk. Ugyanakkor a meccset nem ez fogja eldönteni, nekem is van világbajnokom, van európai kupagyőztesem, jó játékosaim, akik képesek meccset eldönteni, ezért nem kell félnünk. Nem vagyunk még olyan jó állapotban, mint amit vártam hónapokkal ezelőtt, ám a Rosztov-Don elleni meccsek megmutatták az erősségünket, és elég jók vagyunk ahhoz, hogy ne esélytelenként lépjünk senki ellen pályára.”

A CSM edzője a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, az, hogy az elmúlt szezon során dolgozott a Vardarral, csak kismértékben jelent előnyt. „A középdöntőben mind a kétszer kikaptunk a Vardartól, ennyit az előnyről – emlékeztetett rá Rasmussen mosolyogva. – Csapatszinten ez természetesen nem jelent semmit, ám az igaz, hogy személyesen jobban ismerem a játékosokat, így a kézilabdázóimnak tudok olyan tanácsot adni, ami adott poszton specifikus lehet. Ennél többet nem jelent, ez is egy apróság a sok közül.”

Rasmussen esetében nem lehetett megkerülni a kérdést, hol folytatja a pályafutását a nyártól, erre azonban természetesen kitérő választ adott. „A final four után nyitott leszek ezzel a kérdéssel foglalkozni, ezen a hétvégén viszont csak a két meccsre koncentrálok. Budapest csodás város, csicseregnek a madarak, nagyon elégedett vagyok itt mindennel, remélem, hogy szép emlékekkel távozhatok innét – fogalmazott az MKSZ-szel elismerten tárgyalásban álló Rasmussen.

NŐI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, május 7–8.)
ELŐDÖNTŐ (szombat)
15.15:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO (magyar)
Vezeti: Radojko Brkic, Andrei Jusufhodzic (osztrákok) (Tv: Sport1)
17.45: CSM Bucuresti (román)–Vardar Szkopje (macedón)
Vezeti: Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek (lengyelek) (Tv: Sport1)

HELYOSZTÓK (vasárnap)
15.15:
a harmadik helyért
Vezeti: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen (dánok)
17.45: döntő
Vezeti: Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)

A négyes döntőre ajegyed.huoldalon válthatja meg előre a jegyeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik