Férfi kézi: orosz harapásokra számíthatunk a visszavágón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 09:48
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27–23-ra nyert Oroszországban Európa-bajnoki selejtezőn, az oroszok szövetségi kapitánya azonban ígéri, hogy a magyarországi mérkőzésen nem adják ilyen olcsón a bőrüket.
TÖRTÉNELMI SIKER
A keziszovetseg.hu megjegyzése szerint történelmi eredményt ért el a férfiválogatott, tétmérkőzésen ugyanis korábban sem a Szovjetunió, sem a Független Államok Közössége, sem Oroszország ellen nem győzött még a magyar csapat soha, sőt, csak egyetlen döntetlenje volt korábban (a 2012-es Eb csoportmeccsén 31–31-re végeztek a felek Újvidéken).
TÖRTÉNELMI SIKER
A keziszovetseg.hu megjegyzése szerint történelmi eredményt ért el a férfiválogatott, tétmérkőzésen ugyanis korábban sem a Szovjetunió, sem a Független Államok Közössége, sem Oroszország ellen nem győzött még a magyar csapat soha, sőt, csak egyetlen döntetlenje volt korábban (a 2012-es Eb csoportmeccsén 31–31-re végeztek a felek Újvidéken).

„A sok sérült játékosunk miatt nagy problémáink vannak a csapat összeállításával – elemezte csütörtöki vereségük okait Dmitrij Torgovanov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya. – Néhány srác ma játszotta első mérkőzését a nemzeti csapatban, a legnagyobb problémánk jelenleg mi vagyunk saját magunk. Hét góllal veszítettük el az első félidőt, szerintem legalább hatszor a technikai hibáink után kaptunk gólt.”

A korábbi klasszis beálló azonban bízik csapatában, amely szerinte Magyarországon megmutatja, hogy többre képes.

„Nem törhetünk össze. Sok munka áll előttünk. Talant (Dujsebajev, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – a szerk.) tudja, hogy a magyarországi mérkőzésen mennyire harapunk majd.”

Két orosz kulcsjátékos, Konsztantyin Igropulo és Pavel Atman is kihagyta a csehovi mérkőzést. Előbbi Torgovanov szerint tartalék volt, míg Atmanról azt mondta a kapitány, hogy szereplése a következő selejtezőkön, így a magyarországin is teljesen bizonytalan, mivel június 17-ig köti szerződése katari klubjához, amelyre a következő hetekben sok mérkőzés vár.

DUJSEBAJEV: CSÖKKENTENI
KELL A HULLÁMZÁST

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült győznünk Oroszországban – idézi Talant Dujsebajev kapitány meccs utáni értékelését a magyar válogatott hivatalos Facebook-oldala. – A mérkőzésen akadtak nagyon jó periódusaink és több hullámvölgyünk is. Örülök Császár Gábor jó játékának és Gazdag Tibor eredményes bemutatkozásának a válogatottban. Ez volt a hetedik meccsünk együtt, és mindössze kétszer ennyi közös edzésen vagyunk túl. Nagyon sok munka vár még ránk, hogy a játékunk hullámzását mérsékelni tudjuk. Motiváltak vagyunk, és Veszprémben is szeretnénk győzni szombaton!”

FÉRFI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 3. FORDULÓ
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 23–27
(8–15)
Csehov, 1800 néző. V: Krstic, Ljubic (szlovénok)
OROSZORSZÁG: Bogdanov, Pavlenko – Buzmakov, Csipurin 1, Dibirov 3, Drjapocsko 1, Kalaras 1, Komogorov, Naszirov 2, Rasztvorcev, Selmenko 2, Siskarjov 6, Szoroka 2, Celiszev, Voronyin, Zsedik 5. Szövetségi kapitány: Dmitrij Torgovanov
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely – Ancsin G. 1, Balogh 3 (2), Bánhidi 2, Bodó 3, Császár 5 (1), Gazdag 2, Harsányi 1, Ilyés, Iváncsik G. 3, Lékai 1, Nagy K. 2, Nagy L. 3, Schuch, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Talant Dujsebajev
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3
Forrás: kéziszovetseg.hu

A csoport másik mérkőzésén: Ukrajna–Portugália 26–32 (12–17)
Ld: Tjutjunnyik 7, Akimenki, Kljujko, Konsztantyinov 4-4, ill. Portela 10, Duarte 7, Antunes 6

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 3 91–73 6
2. Oroszország 2 1 1 57–56 2
3. Portugália 3 1 2 91–91 2
4. Ukrajna 2 2 46–65 0

FÉRFI EB-SELEJTEZŐK, 5. CSOPORT, A TOVÁBBI PROGRAM
Május 2. 16:10, Veszprém: Magyarország–Oroszország
Május 3. 17:05, Vila Nova de Gaia: Portugália–Ukrajna
Június 10.: Oroszország–Ukrajna
Június 10. 21:05, Santo Tirso: Portugália–Magyarország
Június 11.: Ukrajna–Oroszország
Június 13. 16:00, Győr: Magyarország–Ukrajna
Június 14. 14:00, Csehov: Oroszország–Portugália

A csoportok első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadik helyezettje jut ki a 2016 januárjában megrendezendő lengyelországi Európa-bajnokságra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik