Férfi kézi: A hajrában elkezdtünk butaságokat csinálni - Mocsai

Vágólapra másolva!
2014.06.15. 20:53
null
Mocsai Lajos a meccs hajrájában a hibák miatt többször nem hitt a szemének (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar férfi kézilabda-válogatott hatgólos vereséget szenvedett Szlovéniában világbajnoki selejtezőn, három góllal alulmaradt a párharcban, így nem lehet ott a januári katari vb-n. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint a hajrában „nagyon kevesen voltak a mérkőzésen”, ez okozta a kudarcot.

 

„Mit tudnék mondani? Amit felépítettünk, az jól működött – mondta Mocsai Lajos a Sport Tv riporterének. – A csapatjátékunkban a cseréinkkel megfelelően eloszlott a teher, és stratégiailag jó játékot játszottunk. A probléma ott kezdődött, hogy Zubai alig tudott járni, fél lábbal futott a végén vissza, Ancsin fertőzése miatt nem tudott részt venni a játékban, szétszakadt a jobbszélsőnk [Harsányi] térde, és mondhatnám tovább. Elkezdtünk butaságokat csinálni, kezdődött egy fölösleges két perccel, három támadóhibával, aminek következtében keresztülvitték rajtunk a labdát, továbbá balátlövőből nem tudtunk betalálni. [Ilyés] Ferinek úgy fáj a keze, hogy nem tudott ellőni a kapuig, [Putics] Barna ebben a feszültségben még nincs úgy benne a játékban. Kényszerből kétirányítós játékra álltunk át, nem tudtuk befejezni az akciókat ennek a fázisnak a lassú, elővételezhető támadójátéka miatt, és a védelemben addig jól működő konzekvenciák elmaradása miatt elveszítettük a mérkőzést.”

Arra, hogy elfogyott a csapat a hajrára, a kapitány így reagált: „Valóban, nagyon kevesen voltunk a mérkőzésen. Kihagytuk a ziccert is a végén, elszórtuk a labdát. Belső lövőpozícióban pedig nem maradt emberünk” – értékelt Mocsai.

Mocsai a jövőről azt mondta az MTI-nek: „Van út az olimpiára. Az biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz, mintha kijutottunk volna a vébére, de az Európa-bajnokságon lehet úgy szerepelni, hogy elérhető lesz az olimpiai selejtezős pozíció. Amíg van remény, addig harcolni kell, nem adjuk fel a riói álmainkat!” – jelentette ki.

A lefújás után a magyar játékosok letörten ültek az öltözőfolyóson, sokan magukba fordultak csalódottságukban. „Kiadtuk a kezünkből a meccset. A végén összeestünk, támadásban és védekezésben. Pedig nem ért minket meglepetés. Rengeteg volt a hiba a végjátékban. Nem elég ötven percig jól játszani” – mondta Nagy László.

A kapus Mikler Roland úgy vélte, az első félidőben jól védekeztek és jól mozgatták az ellenfél védelmét, de a második félidőre ebből semmi sem maradt. Hozzátette, tudták, hogy nekik fognak esni a második félidőben, mégis megroppantak ettől.

„Mintha a négy évvel ezelőtti párharcot játszottuk volna le fordított felállásban. Akkor mi jöttünk vissza reménytelennek hitt helyzetből, most a szlovénok. Nagyon gyengén játszottunk a végjátékban” – mondta Lékai Máté.

FÉRFI KÉZILABDA, VB-SELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 32–26
(13–16)
Velenje, 2000 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
SZLOVÉNIA: Skof – GAJIC 9 (4), Dolenec 3, Bezjak 1, GABER 3, Pucelj, L. Zvizej 3. Csere: Prost (kapus), Miklavcic 1, Bundalo, Natek 4, Bombac 2, Spiler 1, SKUBE 5. Szövetségi kapitány: Boris Denic
MAGYARORSZÁG: Mikler – HARSÁNYI 4 (2), NAGY L. 6, Császár 3 (1), Zubai 2, Ilyés, IVÁNCSIK G. 4. Csere: Tatai (kapus), Schuch, Szöllősi Sz. 2, Ancsin, Vadkerti A., Putics 1, Lékai 3, Szalafai 1, Balogh Zs.Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 9. p.: 3–4. 19. p.: 6–10. 23. p.: 9–11. 25. p.: 10–12. 27.p.: 12–13. 29. p.: 12–15. 33. p.: 15–16. 37. p.: 19–20. 42. p.: 22–21. 49. p.: 24–25. 52. p.: 26–25. 58. p.: 30–26
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Boris Denic:
– Akkor dőlt el a javunkra a mérkőzés, amikor Skof védett három-négy ziccert, indítottunk és egyenlítettünk. Ettől kezdve óriási lelki előnyben voltunk, a végét pedig erővel is jobban bírtuk. A szerb példán is láttuk, nem sokat jelent még a tetemesnek látszó előny sem. Összesítésben már héttel vezetett az erősebb keretű Magyarország, végül mégis mi szereztük meg a katari repülőjegyet.
Mocsai Lajos: – Hatalmas küzdelemben maradtunk alul, pedig amíg bírtuk erővel, uraltuk a találkozót. A cseresorunk azonban elfogyott a második félidő közepére, és ettől kezdve taktikai változtatásaink sem hoztak változást a meccs képében. A végén rettenetesen elfáradtunk, nem volt, aki döntően befolyásolhatta volna a küzdelem menetét. Veszprémben legalább hat-hét góllal kellett volna nyerni, az elég lett volna. Kis pihenőt tartunk, majd elkezdünk készülni az Eb-re, amelyen szintén megpróbálunk Rióba jutni.
TOVÁBBJUTOTT: Szlovénia, 54–51-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik