Női kézi: az edző és több játékos is távozik Békéscsabáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.30. 16:30
Bár még néhány forduló hátravan a 2013–2014. évi NB I-es női kézilabda-bajnokságból, máris jelentős változásokról számolt be Fülöp Csaba, az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE egyik vezetője.

Az már eldőlt, hogy Bakó Botond vezetőedző a szezon végén távozik Békéscsabáról, a szakembernek ajánlatot tett az egyesület a közös munka folytatására, de ő úgy döntött, máshol folytatja edzői pályafutását (legjobb tudomásunk szerint Székesfehérvárra teszi át székhelyét).

„Több játékos is elhagyja az Előre NKSE együttesét. Dömény-Veress Zsuzsa tíz lila-fehérben eltöltött szezon után befejezi profi pályafutását, de ő a jövőben is a klub kötelékében marad, az utánpótlás-nevelés és fejlesztés terén vállal aktív szerepet. A szezon végén távozik a lila-fehér klubtól Hanczvikkel Zsanett, Csáki Viktória, Dombi Luca, Kelemen Éva és Barján Bianka” – mondta a klub gazdasági igazgatója, Fülöp Csaba.

Szerződést hosszabbított az Előre NKSE csapatával Sipeki Flóra, Terenyi Bianka, Gávai Szonja, Tóth Sára, Olha Nyikolajenko, Szabó Valéria, Szögi Tímea és Glusica Leposava. Az ifjúsági válogatott Diószegi Nikolett profi megállapodást kötött a klubbal, míg a junior válogatott Walfisch Mercédesz szerződése még egy évig érvényes.

„A klubvezetőség a távozók pótlását elsősorban a bajnoki címet szerző junioregyüttesből kívánja megoldani. Az egyesület vezetősége várhatóan napokon belül megnevezi az új vezetőedzőt, aki a 2014–2015-ös szezonban az átalakuló lila-fehér keret szakmai munkáját irányítja” – zárta mondandóját Fülöp Csaba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik