Messze még a május, de közel kerülhet a Győri ETO számára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.01. 14:52
Még épphogy csak elkezdődött a március, ám a Győri Audi ETO KC már a májust is célba veheti szombaton, merthogy a Krim Ljubljana otthonában sorra kerülő Bajnokok Ligája-középdöntős mérkőzésen bejuthat a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe. Mindehhez az kell, hogy a montenegrói Buducsnoszt Podgorica pontot szerezzen a norvég Larvik otthonában, az ETO meg legyőzze a Krimet, amint azt két héttel korábban hazai pályán is tette.

Azóta csak annyi változott, hogy az anyagi gondokkal küszködő szlovénoktól ismét eligazolt két játékos, a kapus Talida Tolnai és a beállós Oana Manea.

Ambros Martín tudja, hogy a győri lányoknak kezükben van a sorsuk
Ambros Martín tudja, hogy a győri lányoknak kezükben van a sorsuk

„Nem foglalkozunk ezzel – szögezte le ugyanakkor Ambros Martín, a győriek edzője. – Tolnai eleve nem kapott sok lehetőséget, Manea pedig kiváló játékos ugyan, de a brazil Daniela Piedade semmivel sem rosszabb, vagyis ezen a téren nincs különbség. Ráadásul egy jó mentalitású csapatot, mint amilyen a Krim, még jobban össze is kovácsolhatnak a nehézségek. És egyébként sem szabad ezzel foglalkoznunk, csak azzal, hogy nekünk mit kell tennünk a győzelemért.”

Nos, várhatóan nem keveset, mert a Ljubljana Győrben is megnehezítette a végül azért magabiztos, 27–24-es győzelmet arató BL-győztes dolgát.

„Ez egy ilyen csoport – vélte Ambros Martín. – Ha igazán jól megy a játék, nyersz, de ha csak egy kicsit is elmaradsz a legjobbadtól, már nagyon küzdened kell – úgyhogy nem is koncentrálunk másra, csak arra, hogy jól kézilabdázzunk szombaton. Megbeszéltük, nem foglalkozunk azzal, hogy bejuthatunk a legjobb négy közé, hiszen úgyis ez a célunk, de a május még nagyon messze van. Az a fontos, hogy kiváló helyzetben, a csoport élén várjuk a hétvégét. A saját kezünkben van a sorsunk, és azon leszünk, hogy ez így is maradjon. A játékunk egyre jobban kezd összeállni, az utóbbi két bajnokin már nem jutottak húsz gól fölé az ellenfeleink, ráadásul most azt látom, hogy bárkit küldök pályára, az jó formában van, harap, vagyis nyugodtan beállíthatom.”

Beleértve akár Heidi Lökét is, aki két NB I-es meccset kihagyott, de kedden, a Debrecen ellen már pályára lépett (gólt is lőtt), és Ljubljanában már teljes értékű harcosként bevethető – akárcsak a térdszalagszakadása után nyárig biztosan harcképtelen Szepesi Ivettet leszámítva mindenki más.

BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ
2. csoport. A 4. forduló műsora. Szombat. 18.15: Larvik (norvég)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói). 20.30: Krim Ljubljana (szlovén)–Győri Audi ETO KC

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC 3 2 1 79–70 +9 5
2. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 3 1 2 72–57 +15 4
3. Krim Ljubljana (szlovén) 3 1 2 63–75 –12 2
4. Larvik (norvég) 3 1 2 60–72 –12 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik