Női kézi: Amorimmal jönnek a brazilok, Peneziccsel a horvátok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 13:32
A hétvégén a szombathelyi Provident-kupával zárja egyhetes összetartását a decemberi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott. Hajdu János együttese a norvégokkal, a brazilokkal és a horvátokkal mérkőzik meg, utóbbi két csapat a legerősebb összeállításában érkezik.

Mivel a norvégokra Eb-selejtező vár a héten, így az északiak a ligaválogatottjukkal szerepelnek, a brazilok, és a jövő évi társházigazda horvátok ellenben a lehető legerősebb csapatukkal állnak ki. A braziloknál így ott lesz a Győr kiválósága, Eduarda Amorim, valamint a Hypóban játszó válogatottak. Morten Soubak ugyanakkor néhány új játékosnak is megadja a lehetőséget a bizonyításra, így került be a keretbe a Volgograd kapusa, Mayssa Pessoa vagy éppen a szélső Mariana Costa és az átlövő Patrícia Scheppa.

A horvátoknál ismét ott van a keretben Lidija Horvat és a sokáig sérüléssel bajlódó Miranda Tatari, új névnek számít Tea Jakara.

A BRAZIL KERET
Kapusok:
Barbara Arenhart (Hypo), Mayssa Pessoa (Dinamo Volgograd)
Átlövők: Amanda Claudino de Andrade (Supergasbras/UNC/Concórdia), Deonise Fachinello Cavaleiro (Hypo), Eduarda Amorim (Győri Audi ETO), Juliana Malta Varela de Araújo (Metodista/Sao Bernardo), Karoline Helena de Souza (Tvis Holstebro), Patrícia Scheppa (Liga Itapeviense de Handebol)
Irányítók: Ana Paula Rodrigues Belo (Hypo), Deborah Hannah Pontes Nunes (Metodista/Sao Bernardo), Franciele Gomes da Rocha (Hypo), Mayara Fier de Moura (Hypo)
Szélsők: Alexandra Priscila do Nascimento (Hypo), Fernanda Franca da Silva (Hypo), Jéssica Quintino (Vistal Gdynia), Mariana Costa (Team Vendsyssel), Samyra Pereira da Silva Rocha (Mios Biganos Handball)
Beállók: Daniela de Oliveira Piedade (Krim Ljubljana), Elaine Gomes Barbosa (Forca Atlética), Fabiana Carvalho Diniz (Hypo)

A HORVÁT KERET
Kapusok:
Marta Zderic (Buducsnoszt Podgoica), Marina Razum (Lokomotiva Zagreb), Ivana Kapitanovic (Podravka Koprivnica)
Átlövők: Lana Frankovic (Sesvete Agroproteinka), Andrea Penezic (Krim Ljubljana), Iva Milanovic-Litre (RK Samobor), Dina Havic (Podravka Koprivnica), Lidija Horvat (Lokomotiva Zagreb), Zana Covic (HC Bieitlgheim)
Irányítók: Kristina Élez (Rosztov Don), Sonja Basic (Lokomotiva Zagreb), Miranda Tatari (Asztrahanocska)
Szélsők: Maja Zebic (Vardar Szkopje), Iva Pongrac (Podravka Koprivnica), Anita Gace (Lokomotiva Zagreb), Tea Jakara (Sesvete Agroproteinka)
Beállók: Katarina Jezic (Buducsnoszt Podgoica), Vesna Milanovic-Litre (Podravka Koprivnica)

NŐI KÉZILABDA
A PROVIDENT-KUPA PROGRAMJA (Szombathely)

Október 25.: MAGYARORSZÁG–Norvégia 17.00, Brazília–Horvátország 19.00
Október 26.: MAGYARORSZÁG–Brazília 13.10, Norvégia–Horvátország 15.10
Október 27.: Norvégia–Horvátország 10.00, MAGYARORSZÁG–Horvátország 12.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik