Női kézi: BL-szintű mezőny Győrben, nem kötelező a siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.23. 10:13
null
Kovacsics Anikóékra (jobbra) komoly erőpróba vár a szezon előtt (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
Ambros Martín, a Győri ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője nem a kötelező győzelem igényével küldi pályára játékosait a ma kezdődő, rangos győri felkészülési tornán, de természetesen jó játékra számít.

 

„Mindegyik csapat résztvevője lesz a Bajnokok Ligájának, közel azonos szinten játszanak – idézi a Kisalföld a győriek vezetőedzőjének riválisértékelőjét. – Talán a Krim és a Szkopje emelkedik ki a torna mezőnyéből. Egyáltalán nem a kötelező győzelem terhével engedem pályára a csapatot. Ez nem az az időszak, amikor minden meccset kötelező megnyerni. Ez a felkészülési időszak vége, amikor sorozatterhelés mellett kell megbirkózni a hasonlóan jó csapatokkal, fel kell venni a szezon ritmusát, és természetesen jól kell játszani. Hogy ebbe milyen eredmény fér bele, az nem elsődleges szempont."

Ambros Martín a felkészülés eddigi időszakáról is beszélt, elégedetten nyugtázva: ott tudták folytatni a munkát, ahol négy hete abbahagyták.

„Az idén úgy kezdtünk neki a munkának, hogy a tavaly kialakított, jól összeszokott keretbe csupán két új játékos érkezett, és ez nem okozott nagy nehézséget – mondta a győriek vezetőedzője a regionális portálnak. – Koncentrált, a BL-trófea megnyerésével nagyon motivált csapat kezdte meg a felkészülést, arról nem is beszélve, hogy a játékunkról való elképzeléseimet nem kellett mindenkivel megértetnem, hiszen gyakorlatilag ott tudtuk folytatni, ahol abbahagytuk.”

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, GYŐR
A PROGRAM
Augusztus 23. – péntek

15:00: HC Leipzig–Rosztov-Don (tv: Digi Sport 1, élő)
17:00: Krim Ljubljana–Vardar Szkopje (tv: Digi Sport 1, élő)
19:00: Győri Audi ETO KC–Metz HB (tv: Digi Sport 1, élő)
Augusztus 24. – szombat
13:00: Krim Ljubljana–Rosztov-Don
15:00: Vardar Szkopje–Metz
17:00: Győri Audi ETO KC–HC Leipzig
Augusztus 25. – vasárnap
14:00: mérkőzés az 5. helyért
16:00: bronzmérkőzés
18:00: döntő
19:40: éremátadás, díjátadások

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik