Női kézi: a Lokinak és a Vácnak egyezkednie kell a beállósról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 14:30
Tegnap beszámoltunk a Váci NKSE nyári igazolásairól, de a klub által közzétett listán van egy kakukktojás: a 22 éves debreceni beállós, Dakos Noémi. Elvileg ugyan ő is a váciak játékosa lesz a nyártól, amiről született is valami megegyezésféle, csakhogy a tehetséges kézilabdázó eddigi klubjánál úgy tudják, velük is szerződésben áll.

„A mi álláspontunk az, hogy a játékosnak élő szerződése van a klubbal, vagyis egyelőre korai kijelenteni, hogy a Vác játékosa lesz. De valóban folynak az egyeztetések a helyzet megoldásáról" – mondta Makray Balázs, a DVSC ügyvezetője, ami a gyakorlatban alighanem azt jelenti, hogy Dakos mégsem szabadon igazolható (úgy tudjuk, a kontraktusában volt egy pont, amely alapján az tavasszal automatikusan meghosszabbodott egy évvel), ellenben a Vác így is megvásárolhatja. Csakhogy a sportágban nem létezik játékospiac, azaz nagyjából a DVSC belátására van bízva, mennyit kér elvágyódó beállósáért.

Merthogy Dakos menne. „Korábban hosszan egyeztettünk a Debrecennel a közös folytatásról, de nem sikerült megegyeznünk, és Noémi bejelentette a távozási szándékát. Az viszont tény, hogy az eligazoláshoz a klub együttműködésére is szükség lesz" – mondta Bognár Nándor, a sportoló menedzsere, ami arra utal, hogy tényleg lehet valami ebben az élő szerződéses dologban, még ha Dakos valóban szívesebben is játszana Vácott, mint a papíron kieső, az NB I-es tagságért izguló (bár információink szerint feljutó hiányában azt jó eséllyel megőrző) Lokiban. Más kérdés, hogy akár a teljes joggal a saját érdekét néző és egy értékes játékostól bagóért nem szívesen megváló Debrecennek, akár a távozásban érdekelt kézisnek megéri-e egy esetleges jogi huzavona, vagy valamelyik fél inkább enged, vagy meggondolja magát, esetleg az ügyben balszerencsés Vác hajlandó a zsebébe nyúlni Dakosért, és meg tud egyezni a DVSC-vel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik