Női kézi: Djokics orosz kupagyőzelemmel vonulhat vissza

Vágólapra másolva!
2013.05.22. 16:55
Ana Djokics azok után, hogy a montenegrói női kézilabda-válogatottól decemberben Európa-bajnokként búcsúzott, a Rosztov-Donnal május elején megnyerte az Orosz Kupát, így újabb trófeával a kezében fejezheti be profi karrierjét.

„Más dolgokra szeretnék koncentrálni mostantól. Előbb vagy utóbb minden játékos számára eljön a búcsú ideje, az Orosz Kupa megnyerése pedig a legjobb módja volt a befejezésnek. A meccs végén nehéz pillanatokat éltem át, egyszerre voltam boldog és szomorú. Sok érzelem tört fel bennem, nem tudtam visszatartani a sírást, de a csapattársak is így tettek, miközben megöleltek. Hálás vagyok a klubnak, hogy egy éremmel a nyakamban fejezhettem be pályafutásomat” – nyilatkozta Djokics a visszavonulása kapcsán az európai szövetség honlapjának.Djokics a visszavonulása kapcsán az európai szövetség honlapjának.

Djokicsnak a bajnokság megnyerésére is volt esélye a Rosztovval, de csapata végül a finálé mindent eldöntő harmadik meccsén alulmaradt a Dinamo Volgograddal szemben. A kupában azonban felértek a csúcsra, hét góllal győzték le a Zvezdát.

Djokics több szerb csapatban (Knjaz Milos, Medicinar, Napredak) is játszott, mielőtt 2002-ben Győrbe igazolt, ahol 2008-ig szerepelt. A kisalföldiekkel három bajnokságot és négy magyar kupát nyert, valamint szerepelt az EHF-kupa és a KEK döntőjében is. Utána egy szezonig játszott a Podravkában, majd 2010-ben a Buducsnoszthoz szerződött. A Podgoricával a hazai tarolás mellett 2010-ben KEK-et, míg 2012-ben BL-t nyert. 2010-ben úgy döntött, hogy a montenegrói válogatottban szerepel, a nemzeti csapattal tavaly olimpiai ezüstöt, majd az év végén Eb-aranyat nyert.

Djokics (jobbra) orosz kupagyőzelemmel vonulhat vissza
Djokics (jobbra) orosz kupagyőzelemmel vonulhat vissza

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik