Női kézi BL: Rédei-Soós szép emlékeket őriz Larvikról

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 10:32
null
Rédei-Soós (jobbra) szép emlékeket őriz a larviki középdöntős meccsről (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Vasárnap Larvikban kezdi a Bajnokok Ligája döntőjét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, ahol két és fél hónapja 24–18-ra győzött. Azon a meccsen hat góllal Rédei-Soós Viktória volt a csapat legeredményesebbje, a jobbátlövő így érthetően szép emlékeket őriz a Larvikról.

Május 5-én Larvik–Győr mérkőzés lesz a Bajnokok Ligája döntőjének első felvonásán. Rendeztek már ilyen találkozót az idén, február 16-án: az ETO akkor 24–18-ra nyert a norvég sztárcsapat ellen. Rédei-Soós Viktória hat gólt szerzett, amit alighanem örömmel aláírna e hét vasárnapján is.

„Akkor épp nekem jött ki a lépés – emlékezett vissza az ETO jobbátlövője szokásos visszafogottságával még a keddi edzés után. – A mi csapatunknak épp ebben rejlik az igazi ereje, mindig van valaki, aki hátára veszi a társaságot, aki hozzá tud tenni. Számomra nem is az a lényeg, hogy én legyek az – persze örülök, ha ki tudom venni a részem a győzelmekből –, az a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat."

A csapatnak márpedig szokása nyerni, az idei szezonban csak a BL-elődöntő Valcea elleni visszavágóját veszítette el, de az a kudarc katartikus siker volt a sírból visszahozott továbbjutással.

„Megbecsüljük, hogy itt tartunk. Nem beszélünk sokat róla, nem stresszelünk, de néha ebédnél, kávézáskor szóba kerül, hogy azért jó belegondolni, hogy idáig eljutottunk – mosolyodik el Rédei-Soós. – Ugyanakkor tudjuk, hogy nem jutottunk még el addig, ameddig szeretnénk, és hogy amit magunk mögött hagytunk, már nem számít. A februári hatgólos győzelem önbizalmat adhat nekünk, de a norvégok aligha foglalkoznak vele. Mi is előre tekintünk inkább."

Méghozzá egyelőre csak néhány napra néznek előre a győriek: a játékosok gondolatai már a vasárnapi meccsen járnak.

„Az első BL-döntőm lesz, de nem izgulok – mondta Rédei-Soós. – Sokkal inkább azt érzem, hogy már mennék fel a pályára, már játszanék. Alig várom a vasárnapot!"

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik