Női kézi: Úgy látszik, agykontrollban jó vagyok - Tápai

Vágólapra másolva!
2013.02.13. 14:30
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Váci NKSE a francia Issy Paris-val találkozik a női kézilabda KEK negyeddöntőjében. Tápai Szabina már a keddi bécsi sorsolás előtt kiválasztotta a Paris-t mint szimpatikus ellenfelet. Az irányító légiósként megkedvelte az országot, így ezért is örül a visszatérésnek.

„Úgy látszik, agykontrollban jó vagyok, mert már szombaton, közvetlenül a továbbjutás után kiválasztottam a francia Issyt mint szimpatikus ellenfelet – mondta Tápai Szabina, a váciak irányítója közvetlenül a sorsolás után. – Szépen meg is kaptuk a párizsiakat, úgyhogy most már a lottószámokkal kell kísérleteznem.”Tápai Szabina, a váciak irányítója közvetlenül a sorsolás után. – Szépen meg is kaptuk a párizsiakat, úgyhogy most már a lottószámokkal kell kísérleteznem.”

A 2009–2010-es szezont Franciaországban, az Arvor Brestnél töltő játékos még nem is tudott részletekbe menően tájékozódni az Issy erejéről, de az alapinformációk alapján bizakodó.

„Az biztos, hogy a Koprivnica jobb csapat, mint a francia, mégis tovább tudtunk jutni, de most, a szombati meccs után egyébként is úgy érezzük, hogy megállíthatatlanok vagyunk – folytatta Tápai. – Ugyanakkor nem akarok elkiabálni semmit sem, hiszen egy-egy ellenfél erejét akkor lehet igazán felmérni, ha már játszottunk is: a Podravkáról sem gondoltuk a videó alapján, hogy ilyen kemény lesz, aztán meg is lepődtünk az első mérkőzésen. Annyit tudok, hogy a több mint százszoros válogatott, kétszeres vb-ezüstérmes Mariama Signaté is Párizsban játszik, amint a montenegrói válogatott, tavaly még békéscsabai Jaszna Toskovics is, szóval bizonyosan nem rossz együttes. Annak sem szabad megtévesztenie minket, hogy az Issy csak hatodik a francia bajnokságban, mert ott az utolsó is bármikor megverheti az elsőt, ugyanakkor a magyar bajnokság élmezőnye – és én oda sorolom magunkat – azért erősebb, mint a francia bajnokság közepe, ezt tapasztalatból mondom.”

Tápai számára különösen örömteli a sorsolás azért is, mert amióta két és fél éve hazaigazolt Franciaországból, nem is járt az országban, amelyet annyira megkedvelt.

„Végre ehetek megint igazi francia croissant-t! – mosolygott. – Franciaország a szívem csücske, úgyhogy már csak emiatt is örülök a sorsolásnak. Nehéz hetek állnak előttünk, hiszen az Issy előtt még a Kiskunhalassal és az Érddel is bajnokit játszunk, amelyeken gyakorlatilag az alapszakasz harmadik helye lesz a tét, de szerencsére hazai pályán – azt meg a hétvégén is bizonyítottuk, hogy itthon felvillanyoz minket a közönség. Szombaton hatalmas hittel, akarattal játszottunk, együtt, valódi csapatként, és ebből még akkor is lehet táplálkozni a következő hetekben, ha nyilván nem fog mindenkinek ugyanilyen tökéletesen menni a játék. Van még javítanivalónk, de bizakodunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik