A spanyolok, a németek és a horvátok várnak Görbiczékre az Eb-n

Vágólapra másolva!
2012.06.22. 18:21
null
A magyar válogatott nehéz csoportba került az Eb-n (Fotó: Mirkó István – archív)
Pénteken Monte-Carlóban az EHF-kongresszus keretében kisorsolták a női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének beosztását. A magyar válogatott ellenfele a C-csoportban Németország, Horvátország és Spanyolország lesz a szerbiai Eb-n, amelyet december 4. és 16. között rendeznek meg.

 

Az Európa-bajnokságot eredetileg Hollandia rendezte volna meg, ám néhány nappal a sorsolás előtt lemondta a rendezést, így Szerbiában lesz a kontinenstorna – csakúgy, ahogyan a férfiak Eb-je volt az év elején.

A magyar válogatott Németországgal, Horvátországgal és Spanyolországgal került egy kvartettbe. A németekkel megmérkőztek Görbiczék a rossz emlékű vb-selejtezőben és az Eb selejtezőjében is. A horvát válogatott átlövője, Kristina Franic nemrégiben szerződött Magyarországra, pontosabban Érdre.

„Úgy vélem, kiegyenlített csoportba kerültünk az Európa-bajnokságon – véleményezte a sorsolást Karl Erik Böhn szövetségi kapitány. – A horvát, a német, a magyar és a spanyol együttes nagy harcot vív majd a továbbjutásért és a pontokért, véleményem szerint a négy csapat egymás elleni párharcaiban megjósolhatatlan a végeredmény.″

A kapitány szerint mindegyik csoport erős, talán a B-csoport a leggyilkosabb, míg az A-csoport valamennyivel könnyebbnek tűnik.

„Mi az első kalapból valószínűleg a leggyengébb horvátokat, míg a negyedikből a vb-bronzérmes spanyolokat, azaz a legerősebb válogatottat kaptuk – folytatta Böhn. – Természetesen tovább akarunk jutni a csoportból, és pontokat vinni magunkkal a középdöntőbe. Ha legalább hat mérkőzést tudunk játszani az Eb-n, az remek teszt lesz a válogatottnak, lemérhetjük, hol is tartunk. A magyar a világ legjobb közönsége, így remélem, hogy Újvidéken szinte hazai pályán léphetünk pályára.″

„Ideálisnak mondható a sorsolás, akár a csoportunkat, akár az águnkat nézzük – mondta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Mivel reményeink szerint „hazai" pályán játszhatunk Újvidéken, ezért úgy vélem, mindhárom csoportellenfelünk ellen jó esélyünk van a győzelemre, és bár minden meccsen nagy küzdelmet várok, a válogatottnak tovább kell jutnia a csoportból. Az águnk sem reménytelen, különösen, ha azt nézzük, hogy elkerültük Norvégiát, Franciaországot, Dániát, tehát a 2011-es világbajnokság három elődöntősét, valamint az Eb-ezüstérmes, és szintén olimpiai résztvevő svédeket."

A magyar együttes Újvidéken vívja csoportmeccseit, az A-csoport küzdelmeit Belgrádban, a B-csoportét Nisben, a D-csoportét Versecben rendezik. A csoportokból az első három kerül tovább a középdöntőbe. Az elődöntőket és a finálét Belgrádban játsszák. Az Eb-t egyébként december 4. és 16. között rendezik meg.

NŐI KÉZILABDA EB, SZERBIA, CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Belgrád): Szerbia (házigazda), Csehország, Norvégia (címvédő), Ukrajna
B-csoport (Nis): Macedónia, Dánia, Svédország, Franciaország
C-csoport (Újvidék): Magyarország, Spanyolország, Horvátország, Németország
D-csoport (Versec): Románia, Oroszország, Izland, Montenegró

I-es középdöntő-csoport (A- és B-csoport továbbjutói): Belgrád

II-es középdöntő-csoport (C- és D-csoport továbbjutói): Újvidék
Elődöntők, helyosztók: Belgrád
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik