Megijedtünk a nagy lehetőségtől

Vágólapra másolva!
2010.01.20. 11:39
null
A MECCSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Fantasztikusan játszott, és végül pontot szerzett a világbajnok Franciaországgal szemben a magyar férfi kézilabda-válogatott az Ausztriában zajló Európa-bajnokságon. A bravúr dicséretre méltó, még úgy is, hogy a hajrában négygólos előnyt adott le a csapat – visszatekintve többen is úgy vélik, a mieink megijedtek a nagy lehetőségtől.

 

„Az első félidőben remek volt a támadójátékunk, kiemelkedő százalékkal lőttünk, ami kiváló koncentrálásról és felkészültségről árulkodik. Jók voltak a súlypontáthelyezések, a franciák védelmének közepét jól kikerülték a mieink, s azt is kihasználták, hogy Omeyer nincs nagy formában" – értékelte a látottakat Skaliczki László volt szövetségi kapitány, a Nemzeti Sport szakértője.

„A védekezésünk nem volt az igazi, Schuch Timuzsin korai kiválása is megbontotta a védelmet, Fazekas Nándi viszont bravúrjaival elbizonytalanította a franciákat, kicsit elvesztették a hitüket vele szemben. A második félidőben is kiemelkedően küzdöttek a fiúk, védekezésünk sokkal feszesebbé vált, de a franciák lövőszázaléka feljavult, látszott, hogy igazán éles helyzetben azért nagyon odafigyelnek."

„A végén megijedhettek a mieink a vezetéstől, szerettek volna minél több időt nyerni a támadásoknál, de a hajrában rosszul jött ki a lépés. Ezzel együtt bravúros teljesítmény a pontszerzés, amelyből erőt kell meríteni a továbbiakra is" – összegzett Skaliczki, akivel egyetértett a mostani kapitány, Csoknyai István is.

 EB-FELVEZETŐ – ADATBANK

A január 19-ei Eb-rajtig ötrészes felvezetővel próbáltuk meg fokozni a szurkolók hangulatát. A magyar csapat mellett bemutattuk az Eb-mezőnyt, különös tekintettel leendő csoportellenfeleinkre, és természetesen esélyt is latolgattunk, méghozzá sportági szakértők bevonásával. Addig is, illetve mindeközben részletes Eb-programot ajánlunk Olvasóink figyelmébe.

 

A sorozat eddigi részei:

• Tizenhat éve indult be a nagyüzem

• Nem várható súlypontáthelyezés, favorit franciák

• Mikor jöhet egy újabb kiugró szereplés?

Inkább rossz, mint kedvező magyar előjelek

Kísért vagy sem a hatodik hely?

 

„Fordulópont volt a találkozón, amikor már négy góllal vezettünk öt perccel a lefújás előtt. Ekkor mintha megijedt volna csapatom a nagy lehetőségtől. A tanulság, hogy megfiatalított, átalakított együttesünknek meg kell tanulnia nyerni, hasonlóan éles, forró szituációkat csak világversenyeken élhetnek át játékosaink. A találkozó igazolta, hogy jó úton indultunk el" – mondta a Nemzeti Sportnak a kapitány.

„A végén a játékvezetők is sokat tettek azért, hogy a franciák kihozhassák döntetlenre a mérkőzést, pedig előtte már megtörtük a világbajnok gerincét. Nem kell keseregnünk, ragyogóan küzdöttünk, ám ez a pont csak akkor ér valamit, ha továbbiakat szerzünk hozzá. Nagyon köszönjük a fantasztikus közönség biztatását" – nyilatkozta a mérkőzésről Gál Gyula, a válogatott és a CO Zagreb beállósa.

A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ ÖSSZEFOGLALÓ ÍRÁSUNK IDE KATTINTVA OLVASHATÓ.

Az esti Magyarország–Spanyolország mérkőzést 20.15-től élő, szöveges tudósításunk segítségével kísérhetik figyelemmel az NSO-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik