Erőt próbáló feladat elé néz a Veszprém a Ciudad Real otthonában

Vágólapra másolva!
2009.03.29. 14:51
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája-címvédő Ciudad Real fogadja vasárnap 18 órakor az MKB Veszprém csapatát. A negyeddöntő első összecsapásán esélyesebbnek látszik a hazai együttes, ám Mocsai Lajos mester csapata már megmutatta, képes idegenbeli bravúrokra.
Carlos Pérezék (fehérben) minden eddiginél nehezebb mérkőzésre számíthatnak
Fotó: M. Németh Péter
Carlos Pérezék (fehérben) minden eddiginél nehezebb mérkőzésre számíthatnak
Carlos Pérezék (fehérben) minden eddiginél nehezebb mérkőzésre számíthatnak
Fotó: M. Németh Péter
Carlos Pérezék (fehérben) minden eddiginél nehezebb mérkőzésre számíthatnak


Hogy mennyire nem néz könnyű mérkőzés elé a bakonyi csapat, bizonyításul elég ránézni a Ciudad Real idei BL-eredményeire. A spanyol együttes a csoportját százszázalékos eredménnyel nyerte meg, a középdöntőben pedig mindössze egy vereséget szenvedett el, a címvédő mellett legnagyobb favoritnak számító német THW Kiel otthonában (26–33).

Dejan Perics kapus szerint a Veszprém a világ egyik legjobb csapatával mérkőzik. „Tudjuk, hogy sokak szerint a spanyolok ebben az idényben is esélyesek a BL-trófea megszerzésére, de nincs okunk, hogy megrettenjünk tőlük – mondta Perics. – A Ciudadot nyilván csak két meccsen lehet kiverni, de a feladat óriási motiváció együttesünknek. Csapatkapitányként kijelenthetem, minden vágyunk az, hogy Spanyolországban nyerjünk a Ciudad ellen.”

A Bajnokik Ligája góllövőlistáján Kiril Lazarov (CO Zagreb, 83 gól) mögött a második helyen álló Marko Vujin (73) azt mondta, a Veszprém csak csúcsteljesítménnyel nyerhet Ciudadban, s hozzáfűzte, sorsdöntő lehet, milyen napot fognak ki a két együttes világklasszis kapusai, vagyis Sterbik Árpád és Javier Hombrados, illetve Perics.

Mocsai Lajos edzőtől minden játékos videofelvételt kapott, amelyet amolyan házi feladat gyanánt kellett részletesen elemezniük. A megfelelő taktikai felkészítésért tehát mindent megtett a szakmai stáb.

A Veszprém lelki ereje

Talant Dusebajev, a Ciudad Real edzője bevallotta, hogy sem csapata, sem ő nem volt szomorú, amikor a sorsoláskor kiderült: az MKB Veszprémmel mérkőzik a Ciudad az elődöntőbe jutásért.
„Tudjuk, hogy itthon esélyesek vagyunk – mondta a kirgiz-spanyol tréner, aki 1998-ban a német Nettelstedt játékosaként Mocsai Lajos mester tanítványa volt –, de nagyon veszélyes lenne, ha alábecsülnénk a Veszprémet. Ellenfelünk a középdöntő csoportmeccsein Leónban és Montpellier-ben is megmutatta, hogy tud nyerni idegenben. Ismerem a magyar bajnokcsapatot, s tudom, nagy a motivációja a végső BL-sikerre. Most jól együtt van a Veszprém, s pszichés ereje is jelentős. Ha csak egy-két góllal nyerünk itthon, nehéz visszavágó vár ránk.




A SZEGED IS NEGYEDDÖNTŐZIK

A Veszprém mellett másik, nemzetközi kupában még versenyben lévő férficsapatunk is pályára lép vasárnap. A Pick-Szeged a Nordhorn vendégeként játszik 17 órától a KEK negyeddöntőjében. Vladan Matics együtteséből biztosan hiányozni fog Vadkerti Attila, akit térdsérülése miatt pénteken megműtöttek, és legalább fél évet ki kell hagynia.
A Nordhorn anyagi nehézségei nem tévesztik meg a szegedieket, Matics edző tudja, hogy esetleges KEK-sikere után játékosai után is jobban érdeklődnének a menedzserek, valamint a csapat is közelebb kerülhetne új szponzorokhoz. „Most úgy vélem, idegenben sem vagyunk esélytelenek, de annak a híresztelésnek nem szabad bedőlnünk, hogy a Nordhorn meggyengült. Különösen remek a két beállósa, és jók a kapusai. Nálunk a sérültek és a betegek meggyógyultak, Nenadics és Krivokapics is edzett már a negyeddöntő előestéjén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik