Kézilabda: Fazekas Nándor nem utazhat el a Posten-kupára

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 10:18
A norvégia Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott a toulouse-i 27–25-ös vereség után hétfőn Miskolcon is kikapott az Európa-bajnok franciáktól (29–33). A mérkőzésen két kulcsjátékos is megsérült: a csapatkapitány Nagy László az első félidő hajrájában bicegett le szenvedő arccal a pályáról, és nem is térhetett vissza, míg Fazekas Nándor (képünkön) a találkozó vége felé, egy bravúros hárítás után maradt a földön.

A csapat csütörtök hajnalban elutazik Norvégiába, a január 17-én rajtoló Európa-bajnokság helyszínére, ahol péntektől vasárnapig Portugália, Izland és a házigazda társaságában a Posten-kupán vesz részt. Kérdéses volt, a két sérült ott lehet-e a keretben.

„Nagy László vádlijában kisebb zúzódás keletkezett, ő biztosan játszhat már a Posten-kupán is – mondta a Nemzeti Sportnak dr. Erdélyi Gábor, a férfikeret orvosa. – Mindenképpen szerencsés, hogy a szakmai stáb sérülése után már nem erőltette az átlövő játékát, hiszen nagyobb is lehetett volna a baj. Fazekas Nándornak az alsó ugróízülete sérült meg, a köznyelv ezt hívja lábrándulásnak. Nándinak pihenőre és fizikoterápiás kezelésekre van szüksége, így ő nem szerepelhet az Európa-bajnokságot megelőző felkészülési tornán. A kontinensviadal rajtján azonban már a szövetségi kapitány számíthat rá.”

Fazekas helyett a Dunaferr kapusa, Mikler Roland utazhat a Posten-kupára. Az még nem dőlt el, hogy Fazekas is a kerettel tart-e, vagy itthon kezelik a lábát, és csak a csoportmeccsek előtt csatlakozik a többiekhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik