Férfi kézi: ilyennek látja a magyar válogatott olimpiai selejtezős ellenfeleit Chema Rodríguez

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 11:29
Chema Rodríguez a blogbejegyzésében értékelte a magyarok ellenfeleit (Fotó: Földi Imre)
Harmadik blogbejegyzésével jelentkezett a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) honlapján a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Chema Rodríguez beszélt a szerződéshosszabbításáról, valamint a magyar válogatott ellenfeleiről az olimpiai selejtezőbe.

„Mondanom sem kell, nagyon örülök, nagyon fontos számomra, hogy időt kaptunk a stábbal és a srácokkal együtt az építkezésre. Nagyon szeretek Magyarországon élni, együtt dolgozni ezzel a családdal” – osztotta meg érzéseit a szakember a 2028-ig tartó hosszabbításával kapcsolatban. 

A március 14-én kezdődő, Tatabányán rendezendő olimpiai selejtezőre rátérve a szövetségi kapitány egyesével elemezte végig a mieink ellenfeleit. 

A tunéziai gárdával kapcsolatban Chema arra helyezte a hangsúlyt, hogy nem szabad elbízniuk magukat a mérkőzés előtt: 

Tunézia ellen kezdünk jövő csütörtökön Tatabányán, és az első meccs mindig minden tornán nagyon nehéz. Papíron talán mi számítunk esélyesebbnek, de az első napon mindenki ereje teljében van, nem lesz ez másként a tunéziaiakkal sem, akik januárban az Afrika-bajnokság elődöntőjében a hazai pályán szereplő Egyiptomot nagy harcra kényszerítették és csak a végjátékban maradtak alul, így a legyőzésükhöz minden erőnkre és tudásunkra szükségünk lesz. A francia Patrick Cazal a szövetségi kapitányuk, aki remek szakember, emellett jó kapusokkal és átlövőkkel rendelkeznek, hatékonyak az egy az egy elleni játékban, erős védőkkel állnak föl, egyszóval: nehéz meccsre számíthatunk.” 

A selejtezőben egy nap pihenőt követően Norvégia lesz a második ellenfelünk, a skandinávok szerintem a torna favoritjának számítanak. Minden játékosuk rendkívül jó klubcsapatban szerepel hétről-hétre, tapasztaltak, tehetségesek, nagyon erős az első soruk, nehéz ellenük védekezni és támadni is. Az Európa-bajnokságuk gyengébben sikerült, de az utóbbi években többnyire csak a balszerencse akadályozta meg őket abban, hogy éremért játsszanak a nagy tornákon” – értékelte a norvég válogatottak a magyar válogatott szövetségi kapitánya

„Az utolsó akadály Portugália lesz, amely évről-évre folyamatosan fejlődik. Sok kézilabdázója szerepel külföldön, számos tapasztalt, számos fiatal kézilabdázó van a csapatukban, akárcsak nálunk. Nagyon erőssé vált a portugál bajnokság is, a labdarúgásból eredeztethetően a klubkultúra nagyon fejlett, hiszen a Porto, a Sporting és a Benfica nagy küzdelmet vív kézilabdában is, és egymást húzzák fölfelé. A Sportingban szereplő Costa-testvérek, vagy éppen a portói Rui Silva otthon szerepelnek, és igazi sztárok” – zárta le elemzését Chema Rodríguez. 

A blogbejegyzés végén természetesen a magyar csapat erősségeiről is említést tett a spanyol szakember:

„A mi csapatunkat is egységesnek, erősnek érzem. Mindemellett nagyon kihívás az olimpiai selejtező. Nagyon számítunk a szurkolók segítéségére, mi pedig mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kijussunk Párizsba!”

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK MENETRENDJE
Férfi olimpiai selejtező, Tatabánya
Március 14., csütörtök
18.30: Norvégia–Portugália
21.00: Magyarország–Tunézia
Március 16., szombat
17.00: Portugália–Tunézia
19.30: Norvégia–Magyarország
Március 17., vasárnap
18.30: Tunézia–Norvégia
21.00: Magyarország–Portugália


 

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik