Döntetlennel kezdett hazai pályán Mocsai Lajos csapata

Vágólapra másolva!
2007.09.29. 19:05
Az MKB Veszprém együttese hazai pályán döntetlennel rajtolt a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: a Celje Pivovarna Lasko elleni mérkőzés 24-24-es végeredményt hozott.

A férfi BL-küzdelmek nyitófordulójában az F-csoportban a német Gummersbach, Fazekas Nándor kapus csapata győzelemmel (33–24) kezdett az izlandi Valur Reykjavík otthonában és a veszprémi csoportrangadó két csapatának is az volt az egyetlen célja, hogy jó játékkal és két pontot szerezve te le névjegyét a BL új idényében. A három éve Bajnokok Ligáját nyerő Celje jelentősen átalakult a nyáron (nyolc új játékos érkezett), ráadásul sérülések is tizedelték szeptembertben. Kulcsjátékosai közül hiányzott a sérült Alem Toskics és Srdjan Trivundzsa.

A veszprémieknél a vállműtétjéből lábadozó Kutics Barna hiányzott, de a három hete vállsérülést szenvedő Dejan Perics a szombati találkozóra visszatérhetett társai közé.

Két gyors góllal kezdett a szlovén bajnok, amelynek szurkolói külön üdvözölték hajdani kedvencüket, Péricset, aki ma ugyanolyan népszerű Veszprém, mint annak idején volt Celjében. A magyar bajnoki ezüstérmes együttes Zarko Sesum és Iváncsik Tamás góljaival fordított, majd hatékony védekezésének köszönhetően a félidő derekán háromgólossal nőtt az előnye. A bosnyák Mirsad Terzics és társai azonban fantasztikusan küzdve felzárkóztak (8–8), a celjei házi gólkirály Eduard Koksarov pedig külön harcot vívott Iváncsik Tamással, meg persze Periccsel, aki szinte kottából védte a lövéseit. A szerb kapuszseni persze a többi celjei játékos lövőrepertoárját is tökéletesen ismerte.

A csata főszereplője a büntetőket és ziccereket hárító Perics lett, aki egy-egy fantasztikus bravúrja után csókot hintett az őt kórusban ünneplő, örömmámorban úszó közönségnek (13–9). A Veszprém igyekezett kiszorítani a vendégek gólerős belső embereit, akik ennek ellenére bátran, már két-három passz után vállalkoztak. Kulcsszerepet játszott a támadások előkészítésében és befejezésében a volt veszprémi Renato Sulics, aki kihasználta az MKB védekezési gyengeségeit (16–16), valamint a bravúrosan védő Gorazd Skof.

A hazaiak nehezen kerültek helyzetbe a Celje védőfala ellen, amelyet többször megnyitott a csapatát rettentően hevesen dirigáló Kasin Kamenica edző. Csak egy-két góllal vezetett a vékony jégen táncoló MKB, amelyben Perics bravúrjai és Marko Vujin, valamint Sesum és Gál Gyula góljai tartották a lelket. A hajrában mégis elfogyott a Veszprém ereje és előnye (23–23), ráadásul a csata utolsó fázisában a játékvezetők sem a hazaiaknak kedveztek olykor érthetetlen ítéleteikkel. Emberelőnyben mégis betalált Pásztor István (24–23), de két másodperccel a vége előtt szabaddobásból Miladin Kozlina állította be a végeredményt, amely rendkívül hízelgő a Celjére nézve.

FÉRFI KÉZILABDA BL

MKB VESZPRÉM KC - CELJE PIVOVARNA LASKO (szlovén) 24–24 (14–11)
Veszprém, 2600 néző. V: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)
VESZPRÉM
PERIC – IVÁNCSIK T. 4 (2), GÁL 4, Ilyés, LUSNYIKOV, SESUM 4, Iváncsik G.
Csere: VUJIN 7, Pérez 2, Eklemovics 2, Pásztor 1, Gulyás
CELJE
SKOF – Gajics 2, Stojanovics 2, SULICS 4, SPILER 5, TERZICS 3, Koksarov 3
Csere: Kos, KOZLINA 5
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–2. 9. p.: 4–2. 13. p.. 7–4. 16. p.: 7–7. 21. p.: 10–8. 27. p.: 13–9. 33. p.: 14–13. 40. p.. 16–16. 47. p.: 18–16. 52. p.: 21–20. 54. p.: 23–21. 59. p.: 24–23
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik