Nagy László jobb csuklója eltörött a Ciudad Real elleni mérkőzésen

Vágólapra másolva!
2007.09.11. 10:29
Súlyos sérülést szenvedett a hét végén Nagy László, a válogatott és a Barcelona jobbátlövője. A világválogatott játékos a spanyol Szuperkupért vívott meccsen – vasárnap Salamancában a Ciudad Real (Sterbik Árpád csapata) volt az ellenfél – a második félidő derekán kényszerült befejezni a játékot.
Nagy László számára rosszul kezdődött a szezon, jó időre kidőlt a sorból
Reuters
Nagy László számára rosszul kezdődött a szezon, jó időre kidőlt a sorból
Nagy László számára rosszul kezdődött a szezon, jó időre kidőlt a sorból
Reuters
Nagy László számára rosszul kezdődött a szezon, jó időre kidőlt a sorból

A bajnok Ciudad és a Spanyol Király-kupa-győztes Barca 4000 néző előtt zajló összecsapásáról (a Ciudad nyert 32–30ra), valamint a magyar átlövő sérüléséről Sterbik Árpád lapunknak elmondta, hogy Nagy László kitűnően játszott, három gólt lőtt, ám egyik felugrásánál balszerencsésen ütközött a védőkkel.

A levegőben elvesztette egyensúlyát, és a talajra érve a jobb kezére esett. Mivel nagyon erős fájdalmat érzett, nem a kispadra ült le, azonnal bekísérték az öltőzőbe, ahonnan már nem is tért vissza.

A salamancai kórházi orvosi vizsgálat megállapította, hogy Nagy László jobb csuklója eltörött. Éjszakára és hazautazásra különleges kötéssel rögzítették, de már vasárnap kiderült, hogy a törést valószínűleg meg kell műteni.

KÓRLAP

Sikeres és szerencsés pályafutása során eddig elkerülték a súlyos sérülések Nagy Lászlót. Az utóbbi években a hüvelykujján elvégzett kisebb műtét volt a legsúlyosabb beavatkozás, amely miatt némi kihagyásra kényszerült. Emellett „csak” izom- és ínhúzódások, zúzódások nehezítették felkészülését és versenyzését. Némelyik húzódása ugyan makacs volt, s nehezen gyógyult, de karrierjét nem veszélyeztette. Szerencsére ez mondható el csuklótöréséről is.
A beavatkozást nem is halogatták sokáig: hétfőn Barcelonában megoperálták a játékos kezét. A műtét után sikerült elérnünk Nagy Lászlót, aki elmondta:

„A balszerencse mel-lett jó hír, hogy nem a lövő bal, vagyis a munkás kezem sérült meg, s az is, hogy a törés nem volt szilánkos. A helyi érzéstelenítés mellett végzett operáció húsz percig tartott, és jól sikerült.”

„Négy tűvel fogták össze az egymástól eltávolodott csontokat. Orvosaim szerint öt hét múlva kiveszik a tűket, és elkezdődhet az egy hónaposra tervezett rehabilitáció, vagyis decemberre ismét harcra kész lehetek.”

Nagy László sérülése azt jelenti, hogy a játékosnak ki kell hagynia a bajnoki, valamint a BL-rajtot, ugyanakkor a januári norvégiai Európa-bajnokságra (egyben olimpiai selejtező) visszanyerheti erőnlétét, és újra formába lendülhet.

KÉZILABDA

SPANYOL SZUPERKUPA, FÉRFIAK:
Ciudad Real–Barcelona 32-30 (16-17)
Legjobb dobók: Entrerríos 7, ill. Romero 6.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik