Nagy Lászlóék elleni sikerével Asobal-kupa-győztes a León

Vágólapra másolva!
2009.01.04. 20:05
Nagy László és Putics Barna csapata, a Barcelona kikapott a Leóntól az Asobal-kupa döntőjében. A fináléban egy gólt szerző Nagy elmondta: „gyatrán játszottak” a mérkőzésen.
Nagy László csapata, a Barcelona kikapott az Asobal-kupa döntőjében
Fotó: Imago (archív)
Nagy László csapata, a Barcelona kikapott az Asobal-kupa döntőjében
Nagy László csapata, a Barcelona kikapott az Asobal-kupa döntőjében
Fotó: Imago (archív)
Nagy László csapata, a Barcelona kikapott az Asobal-kupa döntőjében

Nagy László a félsikerről

„Az elődöntőben fegyelmezetten védekezve és jó támadójátékkal megvertük a Ciudadot, amely nem játszott olyan hatalmas lendülettel, mint december közepén a bajnoki meccsünkön, amelyet Barcelonában megnyert 29–26-ra – mondta az Asobal-kupa négyes döntőjéről Nagy László. – A döntőre talán nem készültünk olyan komolyan, mint illett volna, ezért gyatrán kézilabdáztunk. Ráadásul a Leónnak minden sikerült, s minden tekintetben jobb volt, horvát válogatott kapusa, Mirko Alilovic pedig máris világbajnoki formát mutatott. A spanyol bajnokság kiegyenlített erőviszonyaira jellemző, hogy a Ciudad a Leónt 33–20-ra megverte otthon, a Barca pedig nyert 28–24-re Leónban.”
A spanyol férfibajnokságban az 1–4. helyen álló együtteseknek kiírt Asobal-kupát (ligakupa) Barcelonában rendezték meg (a bajnokság állása 15 forduló után: 1. Ciudad Real 26 pont, 2. Barcelona 26. 3. Pamplona 24, 4. León 23).

Az 5000 néző előtt zajló döntőben a Barcát (Nagy László és Putics Barna csapata) hat góllal legyőzte a León, amely már a szünetben is hattal vezetett.

A León sikere azért különösen figyelemre méltó, mert a BL-középdöntő csoportküzdelmeit éppen ezzel a csapattal kezdi itthon az MKB Veszprém (február 15-én, 15.15 óra). A leóniak a sikerrel megszerezték az indulás jogát a 2009–2010-es BL-sorozatban.

A fináléban Nagy László egy gólt lőtt, Putics Barnát pedig nem küldte pályára Manolo Cadenas edző.

Az Asobal-kupa elődöntőjében a Barcelona (Nagy L. 2 gól, Putics nem játszott) a Ciuadad Realt (Sterbik Árpád együttese), a León a Pamplonát verte meg.

Nagy László és Putics Barna a döntő után hazautazott és csatlakozott a horvátországi vb-re (január 16–február 1.) Tatán készülő kerethez.

SPANYOL ASOBAL-KUPA, FÉRFIAK, BARCELONA

Elődöntő
Ademar León–PSA Pamplona 31–26
FC Barcelona–Ciudad Real 26–23

Döntő
Barcelona–León 25–31 (11–17)
5000 néző
Ld: Nobbesbo 7, Rocas 6, Ugalde 4, ill. Sarmiento 8, Stranovsky 8, Krivoslikov 6, Bizanic 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik