Németh András, Tóth Tímea és Kirsner Erika elhagyja a Ferencvárost

Vágólapra másolva!
2007.04.10. 13:10
Egy ideje már a levegőben volt a döntés, így nem ér senkit meglepetésként: Németh András 15 év után elhagyja a Ferencváros női kézilabdacsapatát és a következő két évben az osztrák Hypo Niederösterreichnél folytatja edzői pályafutását. Vele együtt távozik két válogatott játékos, Tóth Tímea és Kirsner Erika is.
Németh András itt még a Ferencvárost irányítja - a Hypo ellen
Németh András itt még a Ferencvárost irányítja - a Hypo ellen
Németh András itt még a Ferencvárost irányítja - a Hypo ellen
Németh András itt még a Ferencvárost irányítja - a Hypo ellen

Németh András, a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője az osztrák Hypo csapatához szerződött.

Az 53 éves szakember továbbra is a magyar válogatott szövetségi kapitánya marad, amennyiben az elnökség megerősíti posztján. A Ferencvárostól való távozását maga az érintett jelentette be.

„A távozásomban két ok játszott szerepet. Az egyik az FTC jelenlegi helyzete. A csapat életképes, tud dolgozni, javult az anyagi helyzete, azonban nem tud előrelépni és nincs erősítés – kezdte nyilatkozatát a tréner. – A húzóembereknek tartozik a klub, ezek a játékosok távozni akarnak, s úgy éreztem, nekem sincs maradásom. Tudomásul kell venni, hogy a főváros nem tud eltartani egy ilyen csapatot és annyi pénzt szerezni, hogy a fejlődés töretlen maradjon.”

„A másik ok – folytatta –, hogy 54. életévemben járok és olyan terhelést kaptam a klub és a válogatottbeli munka révén, hogy egyre fáradtabb és fáradtabb lettem.”

Németh András még nem döntött arról, folytatja-e azt a kettős munkát klubcsapata és a válogatott élén, amit eddig, de erre – az új lehetőségek fényében – most lehetőség kínálkozik.

„A Hypóval kötött szerződésem alapján lehetőségem van rá, hogy folytassam a válogatottnál a munkát” – tette hozzá, ezt pedig Kiss István, a magyar szövetség elnöke is megerősítette.

A sikeredző elmondása szerint, amennyiben továbbra is bizalmat szavaznak neki a nemzeti együttes élén, akkor éves fizetéséből tíz havi bért a Hypo, két havit pedig MKSZ áll.

A Ferencváros csapata Németh Andrással a kispadon évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt. Hat alkalommal nyert bajnoki címet, hétszer pedig a Magyar Kupa-győzelmet is bezsebelte.

Tavaly a csapat EHF Kupa-győztes volt, korábban egy-egy alkalommal Bajnokok Ligája illetve BEK-döntőt játszott.

A csapattal idén is remeklő sikeredző utódját még nem jelölték ki a klubnál.

NÉMETH ANDRÁS BŐVEBB NYILATKOZATÁT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik